DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Ricciardo továbbra is büszke a dobogójára

Noha hivatalosan nem lett az övé az eredmény, Daniel Ricciardo még mindig büszke rá, hogy hazai közönsége előtt a dobogón ünnepelhetett az Ausztrál Nagydíjon.

A bíróság kedden délelőtt hozta meg ítéletét a kizárást illetően, miszerint Red Bull pilótája nem kapja vissza a szezonnyitón elért második helyezését. Ricciardo már a tárgyalás előtt is kijelentette, hogy nincs mit veszítenie, így a számára kedvezőtlen döntés után igyekszik a hétvége pozitívumaira emlékezni.

 

"Csalódott vagyok, amiért nem kapom meg az ausztráliai 18 pontot, de ez csak még jobban motivál annak érdekében, hogy minél előbb ismét feljussak a dobogóra" - mondta közleményében a 24 éves pilóta.



"Az idei első versenyeken szembesültem néhány hátráltató tényezővel, de Bahreinben már megmutattam, hogy mindent beleadok egy újabb pódium érdekében. Na, nem mintha különösebb extra motivációra lenne szükségem, így is fel vagyok tüzelve."

 

"Továbbra is elégedett vagyok az Ausztráliában mutatott teljesítményemmel, és azzal, hogy megtapasztalhattam, milyen hazai közönség előtt a dobogón állni. Mint ahogy már akkor is mondtam, sokkal jobban örülök annak, ha a dobogóról zárnak ki, mint ha egy kiábrándító verseny felénél technikai hiba miatt kiesnék."
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: