DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

A Ferrari tovább kampányol az új F1 ellen

A Ferrarinál továbbra sem mulasztanak el egyetlen lehetőséget sem arra, hogy kifejezzék nemtetszésüket a Formula-1 új szabályai iránt.

A csapat nemrégiben egy szavazást indított, amelyben megkérdezték a rajongókat, kedvelik-e az új, benzinspórolással, halkabb motorokkal fémjelzett F1-es érát. A végeredmény 80% feletti nemleges választ mutatott, amely összhangban állt a Luca di Montezemolo által az eddigi versenyhétvégék során megfogalmazott kritikákkal.

 

A Ferrari azonban a jelek szerint komolyan gondolja a változtatások kiharcolását, hiszen további embereket igyekszik a maga oldalára állítani. Ennek újabb lépése lehet, hogy legutóbb a csapat honlapján közölték az Olasz Olimpiai Bizottság elnökének nyilatkozatát, aki szintén a jelenlegi szabályok ellen szólalt fel.



"Az olasz sport és a rajongók nevében beszélek, amikor azt mondom, hogy nem szeretem a jelenlegi F1-et, amely szerintem teljesen értelmetlen termékkel állt elő" - mondta Giovanni Malagò. "Úgy vélem, ezzel a sport csak önmagának árt. Remélem, hogy az illetékesek újra átvizsgálják majd a szabályokat, hiszen a mostani Formula-1 már sokkal kevésbé vonzó a rajongók számára. Kár érte, hiszen ez egy különleges világ."

 

A rivális csapatok mindenesetre nem osztják a Ferrari véleményét, tehát úgy tűnik, az olaszoknak ezt a csatát egyedül kell megvívniuk a tömeggel szemben.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: