DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

A politika sodorhatja veszélybe Szirotkin F1-es jövőjét

Az ukrán válsághelyzet miatt kialakult ellentét Oroszország és Európa közt Szergej Szirotkin karrierjét is befolyásolhatja.

A Sauber fiatal tartalékversenyzőjét, Szergej Szirotkint, akinek fontos szerepe volt a svájci csapathoz (elviekben) érkező pénzügyi mentőcsomag megszerzésében, az orosz SMP bank támogatja, melynek tulajdonosa az a Boris Rotenberg, aki az orosz sajtó szerint közeli kapcsolatban áll az elnökkel, Vlagyimir Putyinnal.



 



 

A Ria Novosti hírügynökség szerint Rotenberg kapcsolata Putyinnal több tucat orosz sportoló karrierjét, így Szergej Szirotkin F1-es pályafutását is veszélybe sodorhatja, mivel Putyin belső körének tagjaként Rotenberget is érintik az Oroszországgal szemben az ukrán krízis miatt alkalmazott amerikai és európai szankciók.



 

A bank motorsporttal foglalkozó ága, az SMP Racing megerősítette, hogy európai bankszámláit befagyasztották, amit az SMP képviselője egyszerű politikai zsarolásnak nevezett. A bank közleményében ez áll: "Arra kérjük Európát és az Egyesült Államokat, hogy hallgassanak a józan észre, és ne korlátozzák az orosz sportolókat abban, hogy nemzetközi versenyeken vegyenek részt."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: