DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Egy fiatal amerikai versenyző is érkezhet az F1-be

A 2015-ben (vagy a rákövetkező évben) bemutatkozó amerikai istálló, a Haas egy fiatal amerikai pilótát is szeretne szerződtetni.

A királykategóriába majd 30 év után első amerikai csapatként megérkező, 2015-ben, vagy 2016-ban bemutatkozó Haas alapítója, Gene Haas a sajtó képviselőinek többek közt arról is beszélt, hogy milyen versenyzőpárost képzel el csapatának. A csapatfőnök szavaiból úgy tűnik, hogy egy fiatal amerikai mellett egy olyan tapasztaltabb versenyzőt szeretne szerződtetni, aki az idei szezonban is a mezőny tagja:



 



 

"Úgy gondolom, szeretnénk egy tapasztalt F1-es versenyzőt, valakit, aki ismeri az idei motorszabályokat, hiszen tavaly óta változtak az erőforrások. Rajta kívül pedig szeretnénk egy fiatal amerikai versenyzőt, ez lenne az ideális. Jelenleg még nem szűkítettük le a névsort, bár páran már beszéltek velünk, illetve jelentkeztek, hogy érdeklődnének."



 

"De egyelőre még nincs semmink, csak az a tény, hogy egy tapasztalt, jelenleg is a Formula-1-ben versenyző pilótát szeretnénk, aki 6-12 hónapon belül elérhető lesz, rajta kívül pedig talán egy fiatal versenyzőt, akiben nagy potenciál rejlik, s aki remélhetőleg amerikai lesz" - zárta szavait a leendő F1-es csapatfőnök.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: