DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Kedden hirdetnek ítéletet a Red Bull ügyében

Az FIA várakozásai szerint a bírák kedden délelőtt mondják majd ki az ítéletet a Red Bull fellebbezésének ügyében. A Mercedes ügyvédje további büntetéssel sújtaná a címvédő csapatot.

Ma 9:30-as kezdéssel folyt Daniel Ricciardo melbourne-i kizárásának tárgyalása az FIA Fellebbviteli Bíróságán Párizsban. A felek meghallgatását követően több forrás is arról számolt be, hogy a bíróság kedden délelőtt hozza nyilvánosságra döntését, noha némi esély még van rá, hogy erre még a mai nap folyamán sor kerüljön.

 

A tárgyalás során a Red Bull és az FIA képviselői is elmondták érveiket. Az eseményre több csapat is megfigyelőket küldött, s közülük a Mercedes aktívan is részt vett a vitában. A brackley-i istálló részéről jelen volt Paul Harris ügyvéd, aki tavaly a Pirelli-teszt tárgyalásán is képviselte a csapatot.



Harris a nap során többször is felszólalt, és élesen bírálta a Red Bull cselekedetét az FIA átfolyásmérője által mutatott adatok figyelmen kívül hagyása miatt. Az ügyvéd arra kérte a bíróságot, hogy a csapatot felfüggesztett eltiltással sújtsák, hiszen fennáll a veszélye, hogy ismét elkövetik majd ezt a feltételezett szabálysértést. Harris az esetet a BAR-Honda 2005-ös üzemanyagbotrányához hasonlította, amikor a csapatot egy versenyről kizárták, kettő továbbiról pedig eltiltották, amiért egy rejtett benzintankot helyeztek el autójukban. Érdekesség, hogy a BAR éppen a mai Mercedes istálló elődje volt.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: