DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

GP2-es csapatot indít a Force India

Idén a Forma-1 előszobájaként ismert GP2-ben is részt vesz a Force India, a kategóriában rutinos Hilmer Motorsporttal együttműködésben. Az új vállalkozás az F1-es brigád utánpótlás-programját szolgálja, a versenyzők Daniel Abt és Facundo Regalia lesznek.

A két ifjú pilóta - a német Abt és az argentin, de fiatal korától Spanyolországban versenyző "™Facu"™ Regalia - a GP3 sorozat tavalyelőtti és tavalyi második helyezettjei. Abt GP2-es tapasztalatokkal is rendelkezik, 2013-as újonc évében azonban csupán összetett 22. helyezést ért el, legjobb versenyeredményként egy 5. pozícióval. A Hilmer csapat - amelynek két autója a Force India ismert fehér, sáfrány, fekete és zöld színeit fogja viselni - viszont meggyőzőbb háttérrel rendelkezik, versenyzői az előző évben négy futamot nyertek.

 

"Mindig is nagy hangsúlyt fektettünk a fiatal versenyzők nevelésére" - nyilatkozta az első indiai alakulat vezére, Vijay Mallya. "Éppen ezért örülök, hogy bejelenthetem partneri kapcsolatunkat egy GP2-es csapattal. Ez egy logikus lépés, mivel szándékunk, hogy segítsük az újabb versenyző-generációt, és lehetőséget biztosítsunk nekik, hogy megmutassák tehetségüket. Jelenlétünk a kategóriában egy teljességre törekvő utánpótlás-rendszerhez visz közelebb minket, amely a gokartos gyökerektől a professzionális autósport legmagasabb lépcsőfokáig tart."

 



Franz Hilmer a GP2-es partnertől hozzátette: "Nagyon örülünk az együttműködésnek a Hilmer Motorsport és a Sahara Force India Forma-1-es csapata között. Tíz éve állok kapcsolatban velük, és nagyon várom, hogy együtt is dolgozhassunk. Facu Regalia és Danial Abt személyében két nagyon tehetséges fiatal pilótánk van, akik akár a Forma-1-be is eljuthatnak. Minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy az autóversenyzés csúcsára juttassuk őket."

 

Nem a Force India az egyetlen Forma-1-es csapat, amely a GP2-eben is érdekelt. A McLaren nemrég jelentette be együttműködését az ART-vel (ugyanez a gárda korábban Lotus ART néven futott), és a Caterham színeit is felfedezhetjük a betétfutamok rajtrácsán.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: