DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Frijns tesztpilótaként landolt a Caterhamnél

A Caterham két versenypilótája mellett a tartalékpilótákat is megnevezte a mai napon. A harmadik számú pilóta szerepkörén az F1-es lehetőségre régóta áhítozó Robin Frijns osztozik majd Alexander Rossival.

Frijns a Formula Renault 3.5 bajnoki címének megszerzése után a tavalyi évre a Sauberhez csatlakozott, a svájciak azonban idénre sem tudtak neki pilótaülést biztosítani, így a felek útjai különváltak. A fiatal holland eközben a GP2-ben csak a szezon egy részét teljesíthette, hiszen szponzorok hiánya miatt tehetsége ellenére is elveszítette ülését.

Most a Caterham nyújtott neki mentőövet, akik ígérik, több tesztlehetőséget is adnak majd Frijnsnek a szezon során.

"Nagyon boldog vagyok, amiért a Caterham és a Renault megadta nekem a lehetőséget, hogy 2014-ben is a Formula-1-ben legyek" - nyilatkozta a holland. "Napjainkban nehéz olyan csapatot találni, amely ennyire megbízna a hozzám hasonló fiatal versenyzőkben, a tárgyalásaink során azonban végig éreztem, hogy a csapat erősen hisz bennem, amit nagyra értékelek. Ez volt az egyik fő oka annak, hogy a Caterhamre hosszú idő óta az első számú opcióként tekintettem, ami végül össze is jött."



Frijns mellett Alexander Rossi idénre is megtartja tesztpilótai státuszát, ám míg az amerikai emellett a Caterham GP2-es csapatában is vezethet majd a szezon során, a hollandnak erre nem adott lehetőséget az istálló. Rossi mellett az indonéz Rio Haryanto vezethet majd az F1 betétfutamain.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: