DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Hivatalos: Kobayashi és Ericsson a Caterham pilótái

Amint azt a találgatások alapján már sejteni lehetett, a Caterham az egy év után a Formula-1-be visszatérő Kamui Kobayashival és az újonc Marcus Ericssonnal vág neki a 2014-es szezonnak.

A csapat tehát mindkét tavalyi versenyzőjét, Charles Picet és Giedo van der Gardét is menesztette - utóbbi már talált is magának helyet a Sauber tesztpilótájaként.

A rajongók között nagy népszerűségnek örvendő Kobayashi 2009-ben az utolsó két versenyen a Toyotával debütált, majd három évet töltött el a Saubernél, ahol suzukai dobogója ellenére sem tartották meg őt 2013-ra.



"Jó érzés, hogy F1-es versenyzőként térhetek vissza, és örülök, hogy ezt a Caterhammel tehetem. A tárgyalásaink során nagy benyomást tettek rám a terveikkel, és hogy mekkora befektetéseket tettek máris azért, hogy elérjék a céljaikat" - nyilatkozta Kobayashi, aki tavaly sem unatkozott, hiszen a Ferrari tagjaként a WEC-ben, hosszú távú versenyeken állt rajthoz.

"Karácsony előtt látogattam meg először a leafield-i gyárat, és azonnal egyértelművé vált, mennyire törekszik az egész csapat az előrelépésre. A látottak alapján a Caterhamnél minden a helyén van ahhoz, hogy ezt idén elérjék."

A svéd Marcus Ericsson a mezőny harmadik újonca idén, aki Stefan Johansson 1991-es távozása óta országa első képviselője lesz az F1-ben. Már négy szezont teljesített a GP2-ben, tavaly a 6. helyen zárva az összetettben.

"Nagyon boldog nap ez számomra, és mindenkinek, aki segített nekem valóra váltani ezt az álmot. A Caterham segítségével léphetek fel az F1-be, és már nagyon izgatottan várom a szezont, különösen pedig az első versenyt Ausztráliában" - nyilatkozta a 23 éves svéd.

A Caterham bejelentésével a 2014-es mezőny összes pilótaülése betöltésre került.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: