DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 12. vasárnap
F1

A McLaren elbukott a törésteszten

Azt követően, hogy a McLaren 2013-ban egy katasztrofális évet teljesített, Ron Dennis főigazgatói posztot kapott azzal a céllal, hogy a Formula-1-es csapat visszatérjen a győzelem útjára. A wokingi lendület azonban úgy tűnik megtörhet, miután a csapat 2014-es autója elbukott az FIA töréstesztjén. Ennek következtében a csapat kihagyhatja az eleső szezon előtti tesztet, amelyre Jerezben kerül sor.

Olasz értesülések szerint a Matt Morris által tervezett MP4-29 nem készül el időre, miután megbukott az FIA által előírt törésteszten.

Ez azt jelentheti, hogy a január 24-re tervezett bemutatóm nem a tesztre teljesen elkészült MP4-29-at leplezik le, hanem egy "makett" 2014-es autót.

Amennyiben valóban így történik, akkor azzal megerősítést nyer a Lotus csapatfőnökének, Eric Boullier-nek korábbi jóslata. A szakember elmondta, nemcsak csapata lesz az egyetlen, amely hiányozni fog a január 28-án kezdődő tesztről.




Közben a csapatfőnök, Martin Whitmarsh elképzelhető, hogy távozik az alakulat éléről, miután Dennis főigazgatói szerepet kapott és elképzelhető, hogy az ügyvezető igazgató, Jonathan Neale és a sportigazgató, Sam Michael is távozásra készül, vagy más munkakörben kerülnek alkalmazásra.

A pletykák szerint Dennis szeretné megszerezni Ross Brawnt a csapat élére, amely egybeeshet a Honda 2015-ös érkezésével. Brawn szoros szálakkal kapcsolódik a japán motorgyártóhoz, miközben a McLarennek komoly tervei vannak - a Formula-1-en túl is - arra az időszakra, amikor egyesülnek a Hondával.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: