DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Sam Bird Amerikában folytatja

A GP2-es bajnokság idei második helyezettje, Sam Bird jövőre a Starworks Motorsport csapat színeiben a most induló amerikai United Sports Car Championship sorozatban folytatja a pályafutását.

A 26 éves angol Bird 2009-ben a 3. helyen végzett a Makaói Nagydíjon, 2012-ben pedig a Formula Renault 3.5 sorozat harmadik helyét szerezte meg. Az évek óta a Mercedes F1-es csapatának tesztpilótájaként is tevékenykedő Bird azonban kifutott az európai lehetőségekből, így most a floridai központú Starworks istállónál próbálkozik egy amerikai karrier felépítésével, így jövőre olyan versenyeken állhat majd rajthoz, mint a Daytonai 24 órás, a Sebringi 12 órás, vagy a Petit Le Mans.



"Követjük a GP2-es sorozatot és a Formula-1 fiatal pilótáinak tesztjeit, de meg voltam döbbenve, hogy Sam elérhető, és Észak-Amerikában keres új lehetőségeket" - nyilatkozta a csapat tulajdonosa, Peter Baron a Racer magazinnak.

"Nagy várakozásokkal tekintek a közös munka elé, egy olyan pilótával, mint Sam, aki nagyon sok tapasztalatot hoz magával nagy csapatoktól, így nagyon komoly mértékben hozzájárulhat a programunkhoz" - tette hozzá Baron a Motorsport.com-nak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: