DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Webber szerint 2016-ban Vettel a Ferrarinál lesz

Mark Webber elmondása szerint arra számít, hogy Sebastian Vettel a Ferrarihoz igazol majd két év múlva, amikor lejár a Red Bull-szerződése.

Szerdán jelentették be, hogy 2014-ben Fernando Alonso csapattársa a 2007-es világbajnok Kimi Raikkönen lesz, aki 2009 után tér vissza a Ferrarihoz. A finn pilóta szerződése két évre szól, azaz 2015 végén jár le, épp amikor Vettel felszabadul a Red Bull-lal kötött kontraktusából. Webber úgy véli, hogy annak ellenére, hogy Alonsónak ekkor is lesz még egy éve hátra a Ferrarinál, a maranellóiak meg fogják környékezni jelenlegi csapattársát.



"Sok oka van annak, miért rizikós a Ferrari részéről ez" - utalt Raikkönen leigazolására az ausztrál. "Két év, nem gondolom, hogy több lenne. Ezt követően nyilvánvalóan Sebet akarják a Red Bulltól megszerezni, és úgy folytatni tovább. Ez egy rövidtávú, agresszív megoldás a Ferrari részéről, hogy az élre vigyék a csapatot."

Luca di Montezemolo, a Ferrari elnöke azt mondta a tavalyi év végén, hogy amikor Alonso távozni akar majd a Ferraritól, Vettellel kívánja helyettesíteni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: