DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Alonso a legjobban fizetett pilóta

Az amerikai Forbes magazin szerint a Ferrari kétszeres spanyol bajnoka, Fernando Alonso a világ legjobban fizetett autóversenyzője.


A Forbes értesülései szerint Alonso évi 30 millió dollárt keres a Ferrarinál, amit egy 2 millió dolláros bónusz egészít még ki. A lista második helyén Alonso mögött a Mercedes 2008-as bajnoka, Lewis Hamilton következik a 27.5 millió, míg a dobogó harmadik fokán első nem F1-es pilótaként a NASCAR-ban versenyző Dale Earnhardt jr áll 25 millió dolláros fizetéssel.

A dobogóról lecsúszva, de a negyedik helyen következik a NASCAR jelenlegi legsikeresebb versenyzője, Jimmie Johnson a 24 millió dollárra becsült fizetésével, míg az 5. helyet a MotoGP legenda, Valentino Rossi foglalja el 22 millió dollárral. Az első hatot pedig a jelenleg kényszerpihenőn lévő NASCAR bajnok, Indianapolisi 500-as győztes Tony Stewart zárja a 18.5 millió dolláros fizetésével.

A háromszoros Formula-1-es bajnok, az idei szezonban már a negyedik bajnoki címére hajtó, Sebastian Vettel sem igen panaszkodhat a 18 millió dolláros fizetési csekkje miatt, Vettel és a vele holtversenyben lévő Jeff Gordon mögött első nőként a jelenleg a NASCAR-ban versenyző  Danica Patrick következik 15 millió dollárral, aki így nem sokkal keres többet, a lista 10. helyét 14 millió dollárral elfoglaló mclarenes Jenson Buttonnál.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: