DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

Változások a szingapúri pályán

Alig egy hónap van hátra a 6. Szingapúri Nagydíj megrendezéséig, melyet megelőzően a pálya egyes részeit felújítják, sőt a nyomvonal is változik egy keveset.

Bejelentették, hogy a Szingapúri Nagydíj bemutatkozása óta első ízben változtatást eszközölnek a Formula-1 történetének első éjszakai versenyének otthont adó pálya nyomvonalán. Az F1 Racing értesülései szerint a változás a 10-es kanyart érinti, amellyel számos versenyzőnek meggyűlt már a baja, így például a 2008-as botrányfutam hajrájában Kimi Raikkönen is itt dobta el a Ferrarit:

A "Singapore Sling" néven emlegetett kombinációra számos panasz érkezett az első, 2008-as futam óta, így valóban elérkezett a változtatás ideje. A bal-jobb-bal kombinációt egy egyszerű balos váltja fel az idei futamtól kezdve.



Emellett a pálya egyes részein az aszfalt minőségét is javítják, hogy csökkentsék az egyenetlenségeket. A munkálatok az 1-es és a 3-as, valamint az 5-ös és a 8-as kanyarok közt zajlanak, továbbá a 13-as és a 14-es közti Esplanade Drive is simább lesz az idei versenyen, mint tavaly volt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: