DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

A Red Bull szerint Alonsóról tárgyaltak a Hungaroringen

A Red Bull megerősítette, hogy a Magyar Nagydíjon a Ferrari kétszeres spanyol bajnokának, Fernando Alonsónak a jövőjéről folytattak megbeszélést Alonso menedzserével.


Christian Horner és Alonso menedzsere, Luis Garcia Abad találkozóját követően Alonso gyorsan leszögezte, hogy nem kívánja elhagyni a Ferrarit, míg Abad szerint a Hornerrel folytatott megbeszélésének témája, a Red Bull támogatását élvező 18 éves spanyol pilóta, Carlos Sainz jr volt. Christian Horner szerint azonban másról folytattak elmélyült tárgyalásokat a Hungaroringen.

"Ez nonszensz. Miért akarnék én vele Sainzról beszélni, amikor Sainz már régóta a Red Bull junior programjának a tagja?" - nyilatkozta Horner a német Sport Bildnek.

Sainz jr jelenleg a GP3-ban versenyez, ahol annak az MW Arden csapatnak a tagja, aminek a tulajdonosa Mark Webber és Christian Horner. Horner szerit így ő Abaddal Alonsóról tárgyalt. "Arra azonban már nem emlékszem, hogy egy doboz Red Bullról, vagy egy üveg spanyol vörös borról beszéltük e" - tréfálkozott a Red Bull pilótaprogramjának a vezetője, Dr. Helmut Marko a német Sky-nak.

Marko és Horner is úgy véli, hogy gondosan mérlegelniük kell azt, hogy jövőre kit is ültessenek be Mark Webber helyére, Sebastian Vettel mellé a Red Bullba. Korábban úgy tűnt, hogy csak Kimi Raikkönen és Daniel Ricciardo van versenyben Webber üléséért, Alonsóval azonban egy új komoly ellenfél tűnt fel a láthatáron.

"Sohasem volt rajtunk nyomás azzal kapcsolatban, hogy egy junior pilótát ültessünk be az autónkba. Mi megnyertük a világbajnokságot az elmúlt három évben, és biztosítani akarjuk, hogy ezt a jövőben is folytatni fogjuk" - vélekedik Horner.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: