DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Ellinas a Marussiánál tesztelhet

A Marussia F1 Team bejelentette, Tio Ellinas lehetőséget kap az idei évben megrendezésre kerülő Formula-1-es Fiatal Pilóták Tesztjén.
Emellett a 21 éves ciprusi pilóta a Marussia Manor Racing csapatot erősíti és 2013-ban második szezonját töltheti a GP3 szériában.

Ellinas tavaly jól szerepelt a GP3-ban, a nyolcadik helyen végzett, egy győzelmet és egy második helyet szerzett Monzában a szezonzáró hétvégén. A Formula-1-es lehetőséget annak köszönheti, hogy 2012-ben a Marussia Manor legjobb helyen végző GP3-as pilótája volt.

"Tio természetes tehetség; a legjobb pilóta, aki junior programunk részese" - mondta el a Marussia F1 csapatfőnöke, John Booth. "A GP3-as széria nagyon erősnek tűnik az idei évben, az új autó nagy előrelépés és a rajtrács tele van fiatal tehetségekkel. Nehéz szezon lesz, de reméljük felkészülésünk és erős pilótafelállásunkkal komoly kihívást jelenthetünk a bajnokságban. A csapat már nagyon várja, hogy a jövő hónapban Barcelonában megkezdődjön a szezon és a Formula-1-es boxfalon nagy érdeklődéssel követjük majd Tio fejlődését."

"Nagyon örülök, hogy második szezonom tölthetem el a Marussia Manor Racing csapatnál" - tette hozzá Ellinas. "Az új GP3-as autót fantasztikus vezetni és azt hiszem, a versenyzés nagyon izgalmas és szoros lesz. Az erős 2012-es szezonzárás után és a jó téli tesztprogramot követően önbizalommal telve várhatom az első barcelonai versenyt. Érdekes szezon lesz."
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: