DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Massa: Jól felkészültünk Kínára

A 2012-es Kínai Nagydíj nem sikerült valami jól a Ferrari számára, Fernando Alonso és Felipe Massa csak a kilencedik és 13. helyen értek célba, de az idei évben a maranellói csapat sokkal pozitívebb hangulatban várhatja Sanghajt, mivel az F138 elődjénél, az F2012-nél jobban teljesít.

A világbajnokság idei harmadik futama előtt Massa elmondta: "Tudom, még csak két versenyen vagyunk túl, de jó érzéseim vannak eddig a szezonról. A tél folyamán az F138-cal elvégzett munkával jó irányba indultunk és az autóban még több lehetőség van. Természetesen mindig a győzelemért szeretnék harcolni, habár erre nem volt lehetőségem az első két versenyen, de a jelek jók, a versenysebesség kiváló és most versenyről versenyre kell előbbre lépni."

A brazil pilóta nem akarta megjósolni az erősorrendet: "Minden amit elmondhatok, hogy több mint két csapat képes harcolni a győzelmekért és a világbajnoki címért. Csapatunk ezek közül az egyik, az autó jól fejlődik és a pályán olyan eredményeket érünk el, amelyre a szélcsatornában és a gyárban tapasztalt adatokból számítunk. Melbourne-ben olyan autónk volt, amellyel a győzelemért lehetett harcolni, Malajziában az autó ismét versenyképes volt, habár a versenyen az időjárás kissé lutrinak számított."

A maláj és a kínai futam közötti három hetes szünet Massa és Alonso számára mozgalmasan telt, mindketten a Ferrari gyárában a mérnökökkel találkoztak és a szimulátorban dolgoztak.




"Jól felkészültünk Kínára és minden fejlesztést Sanghajba vihetünk, miután dolgoztunk velük a gyárban és a szimulátorban" - közölte Massa. "Remélem ez további teljesítményjavulást eredményez a pályán."

Massa még soha nem nyert Kínában, legjobb eredményét 2008-ban érte el, amikor második lett. Ennek ellenére élvezi a pályát: "Sanghaj nagyszerű pálya, különböző kanyartípusokkal és gyors egyenesekkel, így olyan autóra van szükség, amely a gyors részekben jól működik, de a szűk kanyarokban leszorítóereje is van. Magas gumikopásra számítunk, különösen az első kerekek esetében."

A cél egyértelmű a 174 futamon indult pilóta számára: "A cél, hogy a nagy pontokért harcoljunk, a dobogós helyezésekért, talán a győzelemért, mert mindig nagy célokat tűzöl ki magad elé."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: