DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Marko: Massa erőssé teszi a Ferrarit

A Red Bull csapat szaktanácsadója, Dr. Helmut Marko szerint Felipe Massa idei formája azt jelenti, hogy bizony a Ferrari vált a konstruktőri bajnoki cím egyik első számú várományosává.


A 2009-es balesetét követően sokáig csak szenvedő Massa az idei szezont szinte kirobbanó formábban kezdte, ha arra gondolunk, hogy az első két futam időmérő edzésén, ha hajszállal is, de mindkétszer le tudta győzni kétszeres világbajnok csapattársát, Fernando Alonsót.

"A szabadedzéseken is Alonso előtt volt" - nyilatkozta a brazil kommentátor Lito Cavalcanti a Sportv-nek. "Tulajdonképpen az elmúlt három futamon gyorsabb is volt, mint Alonso."

Tavaly, amikor Massa az év nagy részében csak szenvedett, a Ferrari 60 ponttal bukta el a konstruktőri bajnoki címet a Red Bullal szemben, így bizony Marko szerint egy jó formában lévő Massa sokat segíthet a Ferrarinak a bajnoki címek megszerzésében. "A tavalyi szezontól eltérően most Massa Alonso szintjén van, ezért most a Ferrari az egyik legerősebb ellenfelünk a konstruktőri bajnokságban. Ők csapatként nagyon erősek" - nyilatkozta Marko az osztrák Servus TV-nek.

A Ferrari technikai igazgatója, Pat Fry szerint is Massa "ott folytatta az idei szezonban, ahol tavaly év végén abbahagyta. Csapatként elégedettek vagyunk vele, nem utolsósorban a konstruktőri bajnokság miatt" - nyilatkozta a német Speed Weeknek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: