DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

A Williams átszervezi műszaki személyzetét

A Williams F1 Team bejelentette, a 2013-as szezonra átszervezi műszaki személyzetét.

Xevi Pujolar lesz a verseny főmérnök, az ő feladata lesz a versenyautó teljesítményének felügyelete a pályán végzett munka során. Xevi már 2003 óta a Williamsnél dolgozik és miután 2010-ben verseny főmérnök volt a Hispania csapatnál a 2011-es szezon előtt visszatért a Williamshez és Pastor Maldonado versenymérnöke lett. A spanyol szakember ezt a feladatot két évig látta el, melynek során Pastor Maldonadót a Spanyol Nagydíj megnyeréséhez segítette.




Xevi munkáját a 2013-as szezon során Andrew Murdoch és Jonathan Eddolls segíti, akik Pastor Maldonado és Valtteri Bottas versenymérnökei lesznek. Andrew 2006 óta a Williams tagja, teljesítményért felelős mérnökként dolgozott és a 2012-es szezonban Xevi mellett Pastor Maldonado mérnöke volt. Jonathan 2003-ban csatlakozott a csapathoz és azóta egyre feljebb jutott a ranglétrán, teljesítményért felelős mérnök volt Bruno Senna mellett a 2012-es szezon során. Jonathan tavaly az első szabadedzéseken már dolgozott Valtteri Bottas versenymérnökeként, a sikeres partnerkapcsolat 2013-ban is folytatódik.

Az új felállásról a Williams műszaki igazgatója, Mike Coughlan elmondta: "2013 fontos év lesz a Williams számára és örömmel jelentem be átalakított műszaki csapatunkat, reméljük a tehetség segít minket további előrelépésekben a rajtrácson. Xevi már bebizonyította, megfelelő képességű és tapasztalt versenymérnök, főmérnökké történő előléptetése természetesen fejlődés. Jonathan és Andrew több éve kulcsfontosságú tagjai versenycsapatunknak és ez a tapasztalat értékes lesz versenymérnöki munkájuk során. 2012-ben jó fejlődést értünk el és további sikerekre számítunk 2013-ban."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: