DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Kubica: Mégis van esély egy DTM ülésre

A Mercedes által felajánlott DTM tesztet követően Robert Kubica már nem zárja ki annak a lehetőségét, hogy a 2013-as szezonban a Német Túraautó Bajnokságban folytassa a pályafutását.


A Valenciában a Mercedesnek tesztelő 28 éves Kubica a német Auto Motor und Sport értesülései szerint "rögtön hasonló sebességre volt képes, mint a Mercedes csapat első számú pilótája, Gary Paffett." A 2011-es rali balesetéből lábadozó, a jobb karját még mindig korlátozottan mozgatni tudó Kubica számára a DTM lehet a legmagasabb kategória jelenleg, ahol a siker reményében állhatna rajthoz.

"Természetesen jobban szeretnék egy Formula-1-es autót vezetni" - nyilatkozta Kubica. - "De egyszerre csak egy lépest szabad megtennem, és remélem, hogy egy nap ismét lesz lehetőségem Formula-1-es autóban ülni."

A 2011-es balesete óta Kubica először vezetett olyan versenyautót, ahol jelentős leszorítóerő van, és ez egyáltalán nem okozott számára problémát. "Addig, amíg van elég helyem, és ez egy DTM autóban nem probléma, nincs gondom" - nyilatkozta a lengyel pilóta, aki elismerte, hogy bizony lehet, hogy lenne esély egy DTM-es szereplésre. - "Ez csak egy teszt volt, hogy meglássuk, milyen is egy DTM autót vezetni. De a DTM szezonja elég későn kezdődik, ezért még van egy kis idő. Határozottan van rá esély, de ez különböző tényezőktől függ. A legfontosabb azonban az, hogy a tempóm jó volt, és jól éreztem magam az autóban."

A Mercedes a 2013-as szezonban is 8 autóval kíván elindulni a Német Túraautó bajnokságban, de ezidáig csak három pilótájának, Gary Paffettnek, Robert Wickensnek és Roberto Merhinek van szerződése a 2013-as szezonra.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: