DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hülkenberg esélyes a Red Bull ülésére

A német pilóta lehet Mark Webber utódja a Red Bull csapatnál, akár már 2014-ben.

Az ausztrál már 2007 óta tagja a Red Bull csapatnak, és könnyen lehet, hogy a 2013-as lesz az utolsó szezonja az osztrákokkal. Dr. Helmut Marko, a csapat főtanácsadója nem csinál titkot belőle, hogy nem tartja túl sokra Webbert, és hogy már keresi az utódját.

Marko nem tartotta elég jónak Webber Interlagosban nyújtott teljesítményét sem, mivel nem segített csapattársának, hogy megszerezze harmadik bajnoki címét. Ahogy Flavio Briatore fogalmazott: "Az egyetlen, aki a Ferrarinak segített, az Webber volt." Ezzel Marko is egyetért: "mark nem volt együttműködő Brazíliában."



A nyilvánvaló jelöltek persze a Toro Rosso pilótái lennének, hiszen őket nem titkoltan arra "™nevelik"™, hogy Red Bull pilóta legyen belőlük, de Marko azért a többi csapatnál is körülnéz, és szívesen látná a csapatnál Nico Hülkenberget is, aki az idén a Force Indiától a Sauberhez igazolt, és sokak szerint ő a közeljövő Ferrari pilótája. Marko elismerte, hogy már korábban felfigyeltek Hülkenbergre, akkor azonban egy üzleti kérdésben nem tudtak megegyezni. "Néhány évvel ezelőtt ott volt a junior csapatba jelöltek listáján, de Nicónak már volt főszponzora (a Dekra), melytől nem akart megválni" - mondta el Marko.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: