DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Gyorsasági (Gy)

Első bajnoki címére hajt Vincze Hanna

Akár már ezen a hétvégén megünnepelheti idei első bajnoki címét Magyarország legnagyobb gyorsaságimotoros csapata.

A 220 Volt H-Moto Team legifjabb tehetségei ugyanis ezúttal a csehországi Vysoke Mitoban ülnek motorra, mégpedig a MAMS Kispályás és Utánpótlás Bajnokság utolsó fordulójában, ahol Vincze Hanna és Kakuszi Ádám is megszerezheti kategóriájában a bajnoki címet. Ugyancsak komoly feladat vár Kovács Bálintra, aki ezúttal a németországi Oschersleben-ben áll rajthoz az ADAC KTM kupában.

2016-Kovács_Bálint1



Kovács Bálint úgy tűnik, a sportág legnagyobbjai előtt bizonyíthatja tehetségét az idei évben, ugyanis a gyorsaságimotoros-világbajnokság, a Superbike-vb, valamint a német IDM világklasszisai után most a 8 órás Endurance világbajnoki futam mezőnye mellett gurulhat pályára a németországi Oschersleben-ben. Az ADAC KTM kupában rajthoz álló ifjú tehetség ezúttal olyanok versenyzését figyelheti meg egészen közelről, mint David Checa, Niccolo Canepa, Lucas Mahias, Patrick Jacobsen, Lucas Pesek és Stefan Kerschbaumer, akik valamennyien ott lesznek az indulók között. A 220 Volt H-Moto Team motorosa  nagyon készül a megmérettetésre, hiszen két hete a Red Bull Ringen mind az időmérőn, mind pedig a szombati futamon elérte idei legjobbját – az első sorból, a 3. pozícióból indulhatott, míg a versenyen az 5. helyen zárt –, amit most szeretne tovább javítani. Jelenleg összetettben a 9. helyen áll, 45 pont a hátránya az élen álló riválisával szemben.

– Nem lesz egyszerű dolgom ezen a hétvégén, ugyanis még sosem motoroztam a német pályán, csak belső kamerás felvételekből tudtam felkészülni a mostani megmérettetésre. Szeretném, ha megengednék a szervezők, hogy csütörtökön legalább egyszer kerékpárral végigmehessek rajta. A pénteki szabadedzés a pályaismerettel telik, míg az aznapi első időmérőt kell beáldoznunk a beállítások megtalálására. Mivel ez egy technikás pálya, így ezúttal nem leszek hátrányban a magasságom és a testsúlyom miatt. Az a célom, hogy az élbollyal tudjam tartani a lépést, és minél előbb végezzek a vasárnapi két futamon. Noha összetettben már a bajnoki címre csak matematikai esélyem van, ám szeretnék minél előrébb zárni pályafutásom első komoly sorozatában, így már itt, Oschersleben-ben is megelőzném néhány riválisomat a pontversenyben – fogalmazott Kovács Bálint.

2016-Vincze_Hanna,Kakuszi_Ádám,Bódis_Ricsi,Szilárd_Zalán

A legkisebbek is motorra pattannak, hiszen a csehországi Vysoke Mitoban rendezik meg a MAMS Kispályás és Utánpótlás Bajnokság záró fordulóját. Vincze Hanna (PW50 Speciál) és Kakuszi Ádám (SSP300) az összetett bajnoki cím megszerzésére is esélyes, hiszen Hanna éllovasaként, 22 pont előnnyel kezdi a hétvégét, míg Ádám hátránya mindössze tíz pont az éllovashoz képest. A mezőny legfiatalabb tagja, Szilárd Zalán (PW50) a hetedik helyen várja a folytatást. Idén már versenyeztek a fiatalok a cseh pályán, és abban bíznak, hogy az akkori eredményeiket – Hanna egy második, Ádám egy első és egy második, míg Zalán egy 9. helyet ért el – képesek lesznek felülmúlni.

– Nagy várakozással tekintünk az előttünk álló hétvégére, hiszen ha minden a vágyaink szerint alakul, akkor vasárnap már az idei első bajnoki címünket ünnepelhetjük, ráadásul a legifjabb versenyzőinknek köszönhetően. Hanna és Ádám is megérdemelten szerezné meg kategóriájában az első helyet, miközben a hatéves Zalán már olyan szintre fejlődött az első évében, hogy tőle már az sem lenne meglepetés, ha a középmezőny első felében végezne a csehországi futamokon. Noha első közös évünkben semmilyen eredménykényszer nem volt velük szemben, örömmel látom, hogy az a tudatos munka, amiben a csapat felnőtt versenyzői is kiveszik a részüket, ilyen hamar eredményre vezettek. Bálint esetében természetesen más az elérendő cél, és hiszem, képes lesz ismét kihozni magából a maximumot. A Red Bull Ringen apróságokon múlt, hogy nem szerezte meg első dobogós helyét, és ha ezúttal hibátlan versenyt tud futni a számára előnyös technikás német pályán, akkor ismét megjavíthatja idei legjobb helyezését – közölte Kelemen Krisztián, a 220 Volt H-Moto Team tulajdonosa.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: