DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Gyorsasági (Gy)

Keszthelyi Vivi remekül kezdett!

Az elmúlt három nap minden szabadedzésén az első öt helyezett között végzett az abszolút rangsorban a Slovakiaringen zajló versenyhétvégén Keszthelyi Vivien, az Audi Sport versenyzőakadémia egyetlen magyar tagja.

Keszthelyi Vivien szombaton és vasárnap a Közép-európai Zóna Kupa túraautós sorozat magyar bajnokságának aktuális futamain vesz majd részt a szlovákiai pályán. A 15 éves pilóta a gyakorlások mindegyikén hosszú etapokat futott, időmérős gyors köröket sem szerdán, sem csütörtökön, sem pedig pénteken nem teljesített az Audi TT Cup versenyautóval, amelyen ezúttal is Hankook gumik voltak fent.

A 31 főből álló mezőnyből pénteken is 26 pilóta hajtott a Slovakiaringre, hogy az utolsó szabadedzésen felkészüljön a szombati és vasárnapi időmérőkre és futamokra. A riválisok többsége nem Hankook gumikat használ ezen a pályán, mert ezek nem a legmegfelelőbbek erre az aszfaltcsíkra, Keszthelyi Vivien és csapata, a Team VK azonban már a szezon előtt előre meghatározta, hogy az Audi Sport versenyzőakadémiájának legfiatalabb tagja ezekkel az abroncsokkal teljesíti a szezont. Ennek a döntésnek az a célja, hogy a fiatal pilóta minél jobban megismerje ezeknek a gumiknak a működését, a jövőben előtte álló lehetőségek szempontjából ugyanis fontos, hogy ne kerüljön nagy hátrányba azokkal a versenyzőkkel szemben, akik már ebben az idényben is ezeket az abroncsokat használják.

vivien_slov



Keszthelyi Vivien a saját kategóriájában mindegyik szabadedzésen az első helyen végzett, a folytatás szombaton délelőtt következik a hétvége első időmérő edzésével. A kvalifikáció szombaton 10.10 órakor kezdődik, a hétvége első futamát pedig 14.35-kor rendezik. Vasárnap az időmérő ugyancsak 10.10-kor startol, a verseny viszont 14.55-kor rajtol el.

Keszthelyi Vivien a versenyhétvégét követően azonnal utazik tovább Németországba, a Lausitzringen ugyanis ugyanis az Audi Sport Racing Academy szakembereivel számos tesztet kell elvégeznie, valamint a soron következő versenyzőakadémiai találkozóra is sor kerül.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: