DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Gyorsasági (Gy)

Két ország, három bajnokság, hat dobogó

Az Apex Racing Team történetének egyik legnehezebb hétvégéjén van túl, hisz egyszerre két helyszínen kellett magas szinten helyt állnia a csapatnak. Azonban így sem volt hiány a sikerekben. Három bajnokságban, három futamgyőzelmet szereztek az apexes pilóták.

Az FIA Swift Cup Europe bajnokság második hétvégéjét az ausztriai Red Bull Ring-en rendezték, ahova Forrai Gábor a bajnokság második helyét elfoglalva érkezett. Nem is lehetett a pilóta és a csapat célja más, legalább ezt a pozíciót megőrizni.

forrai_1



A Red Bull Ring-en három versenyt rendeztek, csakúgy mint az idény nyitó Slovakiaring-i hétvégén, melyen a sorozat történetének legnagyobb mezőnye indult, közel negyven pilóta. A második hétvégén már nem volt ennyire népes a rajtrács, de így is közel harminc Suzuki sorakozott fel a versenyekre.

Forrai végig az élmezőnnyel harcolt, esélye volt akár a futamgyőzelmekre is. Az első és második versenyen végig az élen harcolt, de be kellett érnie két harmadik hellyel. A vasárnapi esős futamon hátrébb csúszott, és ugyan csak a 8. helyen intették le, de riválisai mind mögötte végeztek, így a bajnokságban előre lépett, a 15 pontos hátrányát 6 pontra csökkentette Csik Jánossal szemben, azaz továbbra is a bajnokság második helyén áll.

levai1

Az Apex Racing Team másik fele számára szintén nehéz feladat várt, hisz a Hungaroring-en már két bajnokságban képviselte magát a csapat. Lévai Zoltán miután 2015-ben a harmadik lett a TWC Clio Cup-ban, idén a bajnoki címet vette célba. Erre minden esélye meg is van, hisz a sebessége alapján az egyik leggyorsabb a mezőnyben. Azonban ezen a hétvégén az autójával komoly elektronikai problémák adódtak, ezért csak nehezen tudta felvenni a szlovén Boštjan Avbelj tempóját.

Az első versenyen emiatt be kellett érni a második hellyel, ami nézve az autója teljesítményének ingadozását, nagyon fontos eredmény volt. A szombati második versenyre találta meg a csapat a hiba okát, és végül sikerült azt elhárítani. Lévai elől így minden akadály elhárult, és szép futamon sikerült megnyernie a második versenyt, legyőzve az első verseny győztesét. Két futam után holtversenyben Boštjan Avbelj-el, vezeti a bajnokságot.

timgabor

A harmadik bajnokság, melyben az Apex érdekelt volt, az idén indult Octavia Cup, ahol Tim Gábor képviselte a csapatot. Az autókat csak igen későn vehették át a csapatok, így komolyabb ismerkedésre nem volt lehetőség. A tesztek már a keddi napon megkezdődtek a nemzetközi mezőnyben, és Tim Gábor már az első, ismerkedő köröktől nagyon erős tempót diktált.

A csütörtöki időmérésen 65 ezreddel legyőzte a csehek kiválóságát, Tomas Pekart, így pénteki első versenyen az élről rajtolt. A pénteki első versenyt jól elkapott rajttal sikerült megnyernie, igaz, végig szoros küzdelmet vívott Pekarral.

A szombati második versenyen a nyolcadik helyről hamar az élre küzdötte magát, és lemásolta az előző napi eredményt, ismét nyert Pekar előtt. Tim így két futam után vezeti a bajnokságot.

twc_dobogo

Az Apex Racing Team számára nincs sok idő a pihenésre, hisz a TWC Clio Cup és az Octavia Cup ismét egy hétvégén fog versenyezni, május 14-15-én a Red Bull Ring-en. Az FIA Swift Cup Europe következő versenye júniusban következik a Pannonia-Ring-en.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: