DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Gyorsasági (Gy)

Suzukival és Lotusszal támadnak

Autóversenyzői pályafutásának eddigi legdolgosabb hétvégéje vár Bernula Istvánra a Red Bull Ringen, ahol nem csak a Swift Cup Europe versenysorozatban igyekszik helytállni, hanem ezzel párhuzamosan a kelet-európai Lotus-márkakupában is. Fekete Balázs csak a Swiftre összpontosít és úgy érzi: megvan a receptje ahhoz, hogy eredményesebb legyen, mint a szlovákiai évadnyitón.

Batboy, azaz Bernula István a Swift Cup Europe címvédő Európa-bajnokaként idén elsősorban az élményekért versenyez, ráadásul a suzukizást igyekszik felfűszerezni néhány Lotus-kitérővel. Ennek első felvonása következik Spielbergben, mindjárt párhuzamosan: a pilóta részt vesz a Swift Cup Europe idei második fordulójának küzdelmeiben, miközben első ízben versenyez majd egy Exige volánja mögött is.

BB01



„Nem tagadom, izgatott vagyok, mert még soha nem volt ennyire zsúfolt versenyhétvégém” – mondta a red bull ringi derbi előtt Batboy. „A szlovákiai Swift-nyitány mindhárom futamát a harmadik helyen fejeztem be és nagyon élveztem a párharcokat. Most is arra hajtok, hogy élményekkel gyarapodjak, ugyanakkor megpróbálom a tőlem telhető legjobbat nyújtani a Lotusszal is. Riasztó, havas képek érkeztek szerdán Spielbergből, de az előrejelzés szép időjárást ígér a hétvégére. Ha esetleg nem lesz más választás, hótoló lapátot erősítünk majd az autók orrára, de mindenképpen versenyezni fogunk!”

Fekete Balázs, a Swift Cup Europe mezőnyének legifjabb tagja a nyitófordulóban csak az első versennyel volt többé-kevésbé elégedett. A másik két futamát tönkretették a zsúfolt mezőnyben vívott, dzsungelharcra emlékeztető párviadalok: ennek hatására a mindössze 15 esztendős, de a bajnokságban már a harmadik idényét töltő Blacky átgondolta a stratégiáját.

„Alaposan kielemeztük a szlovákiai tapasztalatokat és arra a következtetésre jutottunk, hogy minden egyes futamon a mezőny elejéből kell indulnom. A nyers tempóm megvolt ahhoz, hogy az élbolyban harcoljak, de amikor belekeveredtem a sűrűjébe, mindig történt valami körülöttem, ráadásul úgy érzem, hogy nem tehettem ezekről az esetekről. Bár a Red Bull Ringen voltak már nagy bukásaim, kedvelem ezt a pályát és nagyon bízom abban, hogy az újragondolt stratégiámmal ezúttal eredményesebben szerepelhetek, több pontot zsákmányolhatok, mint a Slovakiaringen. Már csak az időjárásnak kell klappolnia, a helyszínről érkezett havas fotók ugyanis eléggé lehangolóak voltak...” – mondta Fekete Balázs.

A Swift-szezon második fordulója előtt Batboy a nemzetközi értékelésben a 3., míg a magyar bajnokság ponttáblázatán a megosztott 2. helyet foglalja el. Blacky a hazai pontvadászatban a 7., a juniorok különversenyében pedig a 2. helyen állomásozik.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: