DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Gyorsasági (Gy)

BZ Racing Team: Dobogós hétvége

Balogh Zozó a hétvégén Salzburgringen mind a két versenyt a dobogón zárta.

Ha Ausztria, akkor sikerek. Zozó a Red Bull Ring-i győzelme után ezúttal a Salzburgringen bizonyított. Az időmérőn a 17. helyet szerezte meg, de a versenyen ismét megmutatta, hogy érdemes rá odafigyelni. Ráadásul a futamot vizes körülmények között teljesítette.

„Mindig is szerettem az esőt és most újra lehetőségem nyílt így versenyezni. Akkora volt az égi áldás, hogy szinte semmit sem láttam. A 17. helyről rajtolva tudtam, hogy ésszel kell haladnom. Körökön keresztül csak előzgettem. A végén az abszolút második helyet szereztem meg, ami egyenlő a magyar bajnoki második és a junior első hellyel.”

11791892_431506510371820_550401163_n 



Vasárnap meleg és száraz körülmények között zajlott a második futam. Zozó a rajtrács hetedik helyéről várhatta a piros lámpák kialvását.

„Vasárnap is a dobogó volt a cél. Sajnálom, hogy piros zászlóval szakadt félbe a verseny. Vivi balesete ijesztő volt. Örülök, hogy jól van. Az abszolút elszámolás ötödik helyén értem célba, ami a kategória harmadik és a junior elszámolás első helyét jelentette. Összességében elégedett lehetek a hétvégével és örömmel mondhatom, hogy a Red Bull Ring után a Salzburgring is a kedvenceim között van.”

 

Eső, meleg, baleset és öt dobogós helyezés egy hétvégén. Balogh Zozó a Salzburgringen újra megmutatta, hogy milyen fából is faragták. 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: