DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Gyorsasági (Gy)

Gender Racing Team: Kaotikus remeklés

A vizes időmérő után esős futamban volt része a versenyzőknek. A Gender Racing Team a dobogón ünnepelhetett.

Rónai Tomi és Eszenyi Laci is kétszer ünnepelhetett a dobogón. Tóth (Gender) Tamás csapatfőnök pozitívan tekint a hétvége első versenyére.

„A rendkívül nehéz körülmények ellenére a srácok és a csapat is kihozta magából a maximumot, amit az eredményeink is igazolnak, hiszen Rónai Tomi abszolút első és kategória első, míg Eszenyi Laci abszolút harmadik és kategória második helyezését érte el a rettentő erős és közel harminc fős nemzetközi mezőnyben. Nagyon örülök és büszke vagyok a versenyzőimre és a csapat minden tagjára.”

Rónai Tomi a sikeres időmérő után a versenyen is remekelt.

AIMG9202



 

„Fantasztikus versenyt sikerült zárnunk, eszméletlenül boldog vagyok. Egy nagyon kaotikus futamon vagyunk túl, mivel a safety car mögött autóztuk végig a verseny több, mint felét, a többit pedig egy hatalmas vízfüggönyben, amitől semmit nem lehetett látni, abszolút a megérzéseimre kellett hagyatkoznom. Megnyertük mind a kategóriát, mind az abszolút versenyt, ami nagyszerű érzésekkel tölt el, így bízom benne, hogy holnap is hasonló sikereket tudunk elérni.”

Eszenyi Laci a nehézkes hétvége indulás után két kupával gazdagodhatott.

„Az időmérő edzésen nem igazán találtam a helyem a pályán, így próbáltam átállítani magam versenyre és a vizes körülményekre. A futamon még talán nagyobb volt a víz, mint az időmérőn, de szerencsére ez az átállás jól sikerült, így hiba nélkül tudtam előrelépkedni. Az autón új beállításokat próbáltunk, amit a fiúk nagyon jól összeraktak, így mérhetően nagyobb tapadással, sokkal magabiztosabban tudtam versenyezni. A safetycar akadályozott meg, hogy jobban tudjak előrelépkedni a mezőnyben, de bízom a holnapi napban, hogy szárazon még keményebb versenyt tudunk futni.”

Azonban még nincs vége a hétvégének. Vasárnap reggel fél 9-kor, a második időmérővel folytatódik a Red Bull Ring-i szakasz.



 



 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: