DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Gokart

Magyar sikerek az Euro Final döntőiben

Bruck- Immáron hagyomány, hogy augusztusban az Ausztriában található Speedworld pályán megrendezik a MiniMax, Micromax és Junior Max Euro-Final-t, ahol az utánpótlás bizonyíthatja rátermettségét.

A nemzetközi versenyen három kategóriában, 31 országból több mint 100 induló képviselte országát, ahol a magyarok is megmutatták tehetségüket, és gyönyörű eredményekkel zárták a versenyhétvégét.

krozsermenyhert



A versenyhétvége már szerdán délután elkezdődött a szabadedzésekkel, ezt azonban elmosta az eső, így az érdemi gyakorlás csütörtökre maradt. A hivatalos időmérők péntek délután kezdődtek. A nagy létszám miatt (41) a Micromax mezőnyét az időmérőkre két csoportra osztották, páros és páratlan rajtszámok szerint. Ebben a kategóriában öt magyar versenyző is indult, hisz Sugár Dániel, Dominkó Arnold, Válint Balázs, Krózser Menyhért és Krausz Dániel is ott csatázott a mezőnyben a jobb időkért. A pénteki edzésidők alapján alakították ki a szombati kvalifikációs versenyek csoportbeosztásait, ahol körverseny rendszerben igyekeztek a versenyzők pontokat gyűjteni a vasárnapi döntőbe kerülésért, illetve az ottani rajtsorrendért. A Minimax kategória versenyeit ezúttal két csoportra osztották, ezúttal műszaki szempontok szerint, így külön indultak a rövid és hosszú vázas gokarttal rendelkezők. A magyarok közül Major Bence képviselte színeinket a rövidvázasoknál, és egy elrontott időmérő után tüzes csatákban sikerült magát a futamok során felverekedni az előkelő 6. helyre. A hosszúvázasoknál Tuzson Bence, Válint Bence, Losonczy Levente rótta a köröket, nem is akárhogy. A nagy csatákból, sok esetben test-test elleni küzdelemből Tuzson jött ki a legügyesebben, és megnyerte az Euro Final döntőjét, míg a harmadik helyre is magyar versenyző ért be Válint Bence személyében. Losonczy Levente is ott gokartozott az élmezőnyben, de hibás rajt miatt kapott időbüntetése miatt visszacsúszott az értékelés hetedik helyére.

valintbence2

Idén először rendezték meg a verseny keretében a Junior kategóriát. Itt is fényes magyar siker született, hiszen Tóth László, bár ezúttal a belga Daems csapat színeiben indult, nyerte meg az Euro Final döntőjét, de a második helyre is magyar versenyző, Sővér László érkezett a célba.

tuzsonbence

Az Euro Final szépen megmutatta a magyar és a CEE bajnoki sorozatok magas színvonalát, hogy az itt versenyző pilóták és csapatok valóban európai szintű munkát végeznek, és láthatóan szerencsénkre tehetségekből sincs hiány.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: