DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Formula-E

Kik lesznek a Jaguar Formula-E pilótái?

A következő szezontól a brit luxusmárka is csatlakozik az elektromos sorozathoz, és több mint fél évvel a 2016/17-es évad kezdete előtt elkezdtek nézelődni pilóták után.

Lehet, egyszer még eljön az az időszak, amikor több autógyártó fogja képviseltetni magát a Formula-E-ben, mint az autósport királykategóriájának számító Forma-1-ben. Az elektromos sorozat jelenleg három gyártót tömörít: a Renault-t az edams révén, a VW/Audit az ABT révén, valamint a DS-t a Virgin Racing révén. A következő szezontól érkezik az F1-ben csúfos bukással záró Jaguar, de a következő években több gyár is érkezhet még.



A Motorsport.com információi szerint a britek már a Formula-E idei szezonjának vége előtt szeretnék letudni a pilótakérdést, az oldal pedig össze is szedett néhány nevet, akik szóba jöhetnek a csapatnál. A címvédő Nelson Piquet, Antonio Felix da Costa és Sam Bird neve is felmerült - a Jaguar technikai partnere, a Williams a hírek szerint a portugál pilótára vetné ki leginkább hálóját, annak köszönhetően, hogy milyen remekül tud takarékoskodni autója energiájával a futamok során.

Brit csapat esetén brit versenyzők is bekerülnek a kalapba, ennek értelmében a NEXTEV pilótája, Oliver Turvey, valamint a WEC-ben a Toyotánál versenyző Anthony Davidson lehet a befutó. Úgy, ahogyan a Mahindra tartalékja, Adam Caroll, vagy a Williams F1-es csapatának tesztpilótái, Alex Lynn és Lance Stroll.

A Jaguar először nyáron viszi pályára új autóját, melyet valószínűleg Narain Karthikeyan vezethet majd, köszönhetően annak, hogy a brit márka az indiai Tata Motors tulajdonában van.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: