DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
Formula-E

DS Virgin Racing győzelem Buenos Aires-ben

A tehetség, a türelem és a tökéletes stratégia a negyedik nagydíjon végre meghozta a várva várt sikert a DS Virgin Racing csapatának. A győzelem megszerzése egészen rendkívüli bravúrral történt.

« Nagyon boldog vagyok és büszke vagyok az egész csapatra. » mondta Sam a célba érkezést követően. « Ez a DS Virgin Racing első igazi sikere. Az autó minél tökéletesebb kiaknázása érdekében, a szezon kezdete óta együtt

dolgozunk a DS Performance-szal. A rengeteg munka után megszerzett győzelem rendkívüli örömöt jelent számomra és az egész csapat számára.» A Formula E-ben a vezető pozíciót igazi kihívás fenntartani a teljes verseny során. Ma Sam Birdnek ez mégis sikerült. A Super Pole legjobb idejét futva pole pozícióból induló brit pilóta ideális helyzetből szállt versenybe a Buenos Aires ePrix-ért.

2016_02_08_nap



« Jó érzés volt nekiindulni úgy, hogy senki sincs előttem. A szezonban idáig mindig voltak előttem, de most a létező legjobb helyzetből indulhattam. » Az első méterektől kezdve Bird tartani tudta első helyét Nico Prost-tal szemben. A különbségek kicsik voltak, a nyomás viszont annál nagyobb lett az autócsere után, először Lucas di Grassi, majd Sébastien Buemi offenzívái miatt. « Nagyon intenzív verseny volt.» mondta Alex Tai, DS Virgin Racing csapatfőnöke. « Sam hihetetlen erőfeszítéssel végig meg tudta tartani pozícióját. Mindig is meggyőződésem volt, a szezon két legjobb pilótája a miénk, és Sam ezt be is bizonyította. Ez az egész eddigi szezon egyik legszebb teljesítménye volt.

A Jean-Éric Vergne által vezetett másik DSV-01 szintén szépen teljesített, figyelembe véve azt, hogy a francia versenyző alig edzett az előző este összeszedett ételmérgezése miatt. A délelőtti szabadedzések első két szakaszán nem tudott részt venni, így Jean-Éric szinte vakon vágott neki a kvalifikációnak. « Nehéz nap volt ez JEV számára.» tette hozzá Tai. « Tényleg nagyon rosszul érezte magát és a kvalifikációs köre is mutatja, milyen kiváló pilóta is ő. Aznap nem is vezetett, mégis szép időt futott, ami jól mutatja tehetségét. Mexikóban tökéletes formában lesz, és alig várjuk, hogy támadásba lendülhessen.»

A DS Virgin Racing csapatának hangulata a tetőfokára hágott, amikor Bird autója átlépte a célvonalat. Punta del Este után a DS Virgin Racing és a DS Performance csapata biztosak voltak abban, hogy az autókon elvégzett javítások megmutatkoznak majd Buenos Aires-ben. Az elért eredmény immár bizonyossá tette, hogy megérte a sok fáradozás. A pont az i-re az volt, hogy az istálló két pilótája nyerte el a Fanboost-ot, bizonyítva népszerűségüket a rajongók körében

Xavier Mestelan a DS Performance vezetője szintén üdvözölte a győzelmet. « Ez egy történelmi hétvége a DS márka számára. Egy olyan hétvége, amely a DS Virgin Racing első sikerét hozta meg a Formula E-ben, és egyúttal a közös munkánk gyümölcse is. Szeretnék köszönetet mondani Sam Birdnek mind a kvalifikáció során, mind a versenyben nyújtott teljesítménye miatt. Bravo Jean-Eric-nek is, aki gyönyörűen indított a súlyos ételmérgezése ellenére is. Tovább fogunk dolgozni, hogy minél jobb teljesítményt nyújthassunk, és hogy újabb felejthetetlen pillanatokat szerezhessünk. »

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: