DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Egyéb

Ez a csinos pofi fogja sokkolni az F3 mezőnyét

A gyönyörű szép külső ugyanis kiváló versenyzői képességeket takar – állítja a Volkswagen Motorsport, melynek támogatásával Tatiana Calderón idén harcba száll az erősebbik nemmel az F3-as Európa-bajnokságon.

Elsőre talán meglepőnek tűnhet ez a társulás, hiszen a Volkswagen eddig semmilyen módon nem volt érdekelt az együléses formulaautós szériákban, viszont évek óta szorosan együttműködnek az FIA-val a Nők a motorsportban kampányban, így pedig máris érthető, miért jelentett Calderón kisasszony különös vonzerőt a német gyártó számára.

Természetesen a VW csak szponzorként lesz jelen a 21 éves kolumbiai versenyzőhölgy oldalán, aki idén a Carlin csapat színeiben fog nekivágni immár harmadik teljes idényének abban a sorozatban, ahonnan kikerülve Max Verstappen idén egyenesen az F1-be ugrott fel. Calderónnak tavaly a spái 5. hely volt a legjobb eredménye az F3-as Eb-n, összesítésben pedig a 15. helyen végzett, de Jost Capito, a Volkswagen Motorsport igazgatója meggyőződéssel vallja, idén ifjú felkaroltjuk sokkolni fogja a mezőny férfi tagjait – a pályán nyújtott teljesítményével.



„Tatiana Calderón egy nagyon tehetséges versenyző, és nagy örömünkre szolgál, hogy 2015-ben a Volkswagen Powerrel a háta mögött fog felsorakozni a rajtrácsra. Már tavaly is magára vonzotta a tekinteteket az F3-as Eb-n néhány jó eredménnyel. Tatiana a valenciai és monteblancói téli teszteken nemcsak tempójával keltett feltűnést, de a mérnököket is lenyűgözte pontos visszajelzéseivel és technikai hozzáértésével. Biztos vagyok benne, hogy idén sokkolni fogja a mezőnyt” – mondta el a VW Motorsport vezére.

Calderón 2005-ben megnyerte hazája nemzeti gokartbajnokságát , majd a Star Mazda Series, valamint az Alpine Formula Renault sorozatban is megfordult, mielőtt 2013-ban a Brit F3-ban hívta fel magára a figyelmet azzal, hogy első női versenyzőként tudott dobogóra állni a rangos széria egyik futamán. Tavaly az F3-as Eb-n való szereplése mellett a Florida Winter Series egyes futamain is elindult, és egyet meg is nyert közülük, rögtön legelső hétvégéjén. 

Gyors, okos, csinos, a VW támogatása pedig állítása szerint boldoggá teszi őt, ami jó hír a férfinemnek, mert láthatóan jól áll neki a mosoly.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: