DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
GP2/3

Volt Sauber-tesztelő a GP2-ben

Két éve még a legfiatalabb F1-es lehetett volna, ma pedig a junior szériák között lavírozik: Szergej Szirotkin a Rapax GP2-es csapatához igazolt a Renault Világsorozatból.

2013-ben bombaként robbant a hír, hogy Szergej Szirotkin titkos orosz támogatóinak köszönhetően bemutatkozhat a Sauber csapatában, ehelyett azonban a World Series by Renault-ban maradt menedékként, ahol 2014-ben a Fortec autójával versenyezve az ötödik helyen végzett.



A feljebblépés azonban ebben a szezonban sem sikerült, hiszen Szirotkin mindössze kategóriát, nem pedig szintet váltott: 2015-ben a GP2-es Rapaxot erősíti majd, de csapattársát még nem erősítette meg az olasz gárda. „2015 kulcsfontosságú lesz a karrieremben” – idézte az oroszt a Motorsport.com. „Sokáig fontolgattam, hogy mi lenne a megfelelő döntés a jövőm szempontjából. Az abu dhabi teszten nagyon jól éreztem magam, az autóban és a mérnökökkel egyaránt.”

„Olyan tulajdonságokkal rendelkeznek, melyeket nagyon szeretek, ilyen például az agresszivitás és a dolgokra való extrém összpontosítás. Alig várom, hogy néhány hét múlva ismét autóba üljek teszt keretében – a 2015-ös évad nagyon kemény lesz, de egyben szórakoztató is” – tette hozzá a 19 éves pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: