DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
GP2/3

A Honda is keresi F1-es utánpótlását

A McLarentől függetlenül a motorpartner Honda is Formula-1-es utánpótlás-programot működtet: továbbra is az ART csapattal dolgoznak együtt a GP2-ben, ahol a japán F3 bajnoka versenyezhet.

Az ART 2014-ben kezdett a McLaren és Honda közös juniorcsapataként működni: a GP2-es alakulatba a wokingiak részéről Stoffel Vandoorne, a japánok oldaláról pedig Takuya Izawa érkezett. Míg Vandoorne második helyet szerzett a bajnokságban négy győzelemmel, 30 esztendős kollégája, aki korábban a WTCC-ben is versenyzett már a gyártó színeiben, kevésbé remekelt, mindössze egyszer állt dobogón, a Hungaroringen, pontjai csupán a 18. helyre bizonyultak elegendőnek.

A hármas partnerkapcsolat továbbra is működni fog: Vandoorne a csapatban marad, és a bajnoki címet veszi célba, Izawa helyére pedig a Honda újabb pártfogoltja érkezik, a 21 esztendős Nobuharu Matsushita. A japán pilóta tavaly hazája Formula-3-as bajnokságát nyerte meg 15-ből hat futamgyőzelemmel. Két évvel korábban a Formula Challenge Japan szériában győzött.



„Először is köszönetet szeretnék mondani az ART GP-nek, hogy lehetőséget adtak nekem a GP2-ben versenyzésre. Megtiszteltetésnek érzem, hogy az ART része lehetek, amely egy fiatal versenyző számára az egyik legnagyobb presztízsű csapat. Nagy kihívás lesz, de elszánt vagyok, hogy legjobbamat nyújtsam. A GP2 a legjobb hely a versenyzésre, hogy az F1-be juthassak, amiről gyerekkorom óta álmodom. Szeretnék köszönetet mondani a Hondának is támogatásáért” – mondta Matsushita.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: