DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Formula-E

Alain Prost Formula-E autóval térne vissza a volán mögé

A négyszeres F1-es világbajnok a lehető leghamarabbi lehetőséget meg szeretné ragadni arra, hogy vezethesse saját Formula-E csapata, az e.dams autóját. Mindemellett sajnálja, hogy eddig csak a balszerencse üldözte őket.

Eddig négy futamot teljesítettek a Formula-E pilótái, és az e.dams Renault csapata három alkalommal is nyerő pozícióban érezhette magát. Azonban csak egyszer, Uruguayban sikerült a győzelem, Pekingben és Buenos Airesben is balesetek miatt esett ki az élről a gárda egyik pilótája.

Alain Prost, a csapat vezetője reméli, hogy javulni fog a tendencia. „Alapjaiban elégedettek vagyunk a csapattal és a teljesítményünkkel, de minden jobb lett volna, ha ezek a hibák nincsenek” – idézte a formulaspy.com a Professzort, aki hozzátette, hogy a csapat jobb, mint azt a bajnoki 3. és 4. helyezések mutatják.



A februárban 60. életévét betöltő egykori kiválóság visszavonulása után ritkán tért vissza a volán mögé: 1996-ban még tesztelte a McLarent, később jégralikon indult, 2012-ben pedig lehetőséget kapott a Red Bulltól, hogy megízlelhessen egy modern járgányt is. Most azonban késztetést érez arra, hogy kipróbálja a széria Spark-Renault prototípusát.

„Alapjaiban nem esnék kísértésbe, de most mégis úgy érzem, hogy amikor lehetőségem lesz rá, mindenképp ki szeretném próbálni. Kíváncsi vagyok, hogyan működik – biztosan érdekes lenne számomra. Amikor a mérnökökkel, vagy a versenyzőkkel beszélek, mindig érdeklődök az autók iránt – remélem, mihamarabb beleülhetek majd” – mondta a négyszeres világbajnok.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: