DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

Schumacher fia jövőre formulaautót vezethet

A hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia, Mick Junior jövőre már formulaautóval tehet egy újabb lépést az F1 felé vezető úton – egy a GP3-ban is érdekelt csapat ültetheti F4-es versenygépébe.

Az FIA 2013-ban azzal a szándékkal hívta életre a regionális, illetve nemzeti Formula-4-es bajnokságokat, hogy egy új „első lépcsőt” biztosítsanak a tehetséges gokartosok számára a komolyabb formulaautós szériák felé vezető úton. Az új kategória nagy siker volt, az elsőként útjára indult olasz és dél-amerikai sorozat mellett 2015-ben a tervek szerint további hét F4-es bajnokság indulhat útjára, köztük az ADAC Formel Masterst felváltó német széria.

Utóbbiban a feltételezések szerint egy ismerős névvel is találkozhatunk majd: a GP3-ban is csapatot indító svájci Andreas Jenzer istállójában ugyanis a SpeedWeek értesülései szerint a hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia, Mick is szerepet kaphat, aki az elmúlt években előbb édesanyja leánykori nevén, Betschként, később pedig Mick Junior néven versenyzett.

mick_junior_kart



Mick Junior, aki gokarttal szép sikereket ért el, idén világbajnoki és német második helyet szerzett, a lap beszámolója szerint tegnap a Jenzer F4-es autóját tesztelte Barcelonában. Ez volt a fiatal tehetség második formulaautós tesztje, hiszen korábban a junior gokart-világbajnokság másik két dobogósával, a brit Enaam Ahmeddel és a venezuelai Mauricio Baizzal egyetemben már kipróbálhatott egy F4-es versenygépet. 

A fiatal német tehetség feltehetőleg a német bajnokságban indulhat jövőre, ahol 15 év a részvételi korhatár. Az autók egyébként színtisztán olaszok, a karosszériát a Tatuus, az 1,4 literes szívómotorokat az Abarth, az abroncsokat pedig a Pirelli szállítja. A szezon, melynek teljesítése mintegy 9000 euróba kerül, április végén kezdődik Oscherslebenben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: