DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
WSR

Új nevek az F1 előszobájában

Hétvégén, Jerezben tartották a WSR 3.5-ös kategóriájának szezon utáni tesztjét – néhány megszokott arc mérte össze tudását, és még több újonc próbálta ki magát nagy autókban.

Mindössze egy nap kihagyással a szezonzáró után – kedden és szerdán – ismét pályára lépett a Formula Renault 3.5 mezőnye. A nagy nevek azonban teljesen hiányoztak: Carlo Sainz Jr., Pierre Gasly, Roberto Merhi, Oliver Rowland, Szergej Szirotkin, Will Stevens és Norman Nato – az idei szezon első hét helyezettje, egyben a 2014-es futamgyőztesek – közül senki sem vett részt a gyakorláson. Megjelent azonban Matthieu Vaxiviere, Jazemaan Jafaar, Pietro Fantin vagy Luca Ghiotto, akik állandó résztvevők voltak idén. Nicholas Latifi a Formula-3-as bajnokságban szerepelt ebben az évben, az utolsó néhány versenyen azonban már a Renault-sorozatban is feltűnt, épp Jerezben kiugró eredménnyel.



Számos versenyző érkezett a kisebb kategóriákból, egy jövő évi feljebblépés reményében – egyelőre csak keveseknek van szerződése –, így a kétliteres sorozat bajnoka, Nyck de Vries, aki jövőre a bajnokcsapat, a DAMS versenyzője lesz; a GP3-ból Dean Stoneman, Alex Fontana vagy Jimmy Eriksson; az F3-ból Latifi mellett Jordan King. A szlovák Richard Gonda év elején az AutoGP-ben bukkant fel.

A tesztet a Lotus csapat párosa zárta az élen, Vaxiviere és Latifi futották meg a két legjobb időt, mindketten a második napon, mögöttük két másik tapasztaltabb versenyző, Pietro Fantin (az első nap leggyorsabbja) és Jazeman Jaafar következett, aki két éves tapasztalattal messze a társaság legrutinosabbja. A McLaren utánpótlás-programjának tagja, a holland de Vries az ötödik időt érte el. Részletes időeredmények lejjebb.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: