DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Alonso: Csak az utolsó lépést kell megtennünk

A McLaren-Honda kétszeres F1-es világbajnoka szerint tavaly túl nagyok voltak a remények, de az idei fejlődés extra motivációt ad mindenki számára a csapaton belül.

Fernando Alonso 2014 végén hagyta el a Ferrarit, hogy az újonnan induló McLaren-Honda projekthez csatlakozzon, de az együttműködés első éve katasztrofálisra sikeredett - a folyamatos problémák mellett hatalmas lemaradásban volt az autó. 2016-ra már javult a helyzet, de természetesen még mindig nagyon messze vannak attól, amire a spanyol számított az átigazolás idején.

alonso-mclarenhonda-2016



"A bizalom mindig megvolt, de a tavalyi szezonban ez inkább csak remény maradt" - mondta a kétszeres világbajnok. "Ezek a remények túl nagyok voltak, egy ponton már látni szeretnénk a reményeket, el akarjuk érni őket. Most kezdjük ezt érezni, ami izgalmasabb és motiválóbb mindenki számára, már most ott szeretnénk állni a 2017-es Ausztrál Nagydíjon" - magyarázta Alonso.

"Eléggé magabiztos vagyok. Nagyon kellett nekünk az idei előrelépés, hogy lássuk, mert nagyon bíztunk a projektben, senkinek nem volt kétsége afelől, hogy előbb-utóbb győzni fog a McLaren-Honda. Azt látni, hogy olyan csapatokkal harcolunk, amelyekkel ez elképzelhetetlen volt pár hónappal ezelőtt, vagy hogy még Spában is egy Williams és egy Ferrari előtt végzünk, nagyon kellett már nekünk" - tette hozzá a spanyol.

"A gyárban és a csapatnál mindenki látja ezt a fejlődést a kemény munka után és extra motivációt ad számunkra, mert tudjuk, hogy csak az utolsó lépést kell megtennünk" - tekintett előre pozitívan. Igaz, azt is megpendítette, hogy a következő lehet az utolsó éve a Formula-1-ben, de talán ha azt a bizonyos utolsó lépést megteszik, meghosszabbítja a karrierjét...

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: