DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

Az FIA is örül az F1 új tulajdonosának

Az F1 eladása még nem fejeződött be teljesen, de már körvonalazódnak az új részvényes tervei - a Nemzetközi Automobil Szövetség elnökének, Jean Todtnak legnagyobb örömére.

Kevesen tudják, de a sportágat irányító Nemzetközi Automobil Szövetség is résztulajdonos a Forma-1-ben: az FIA 1%-os részesedéssel rendelkezik, ezért némi beleszólásuk nekik is van abba, hogy milyen irányba halad a száguldó cirkusz a jövőben. 



A Liberty Media első és legfontosabb terve, hogy nézőbarátabbá váljon a sportág, valamint olyan digitális platformokat is kihasználjon, melyeket Bernie Ecclestone regnálása alatt nem tudott. Az FIA nem vett részt az átvételi tárgyalásokban, a szövetség elnöke, Jean Todt azonban reméli, hogy pozitív jövő áll a sportág előtt.

„Ugyan még nem derült ki, hogy a felvásárlás hogyan fogja befolyásolni az FIA Forma-1-es világbajnokság promócióját, nagyon örülünk neki, hogy egy olyan cég invesztált a Forma-1-ben, amelynek hosszú évekre visszamenőleges tapasztalata van a sport, média és szórakoztatás terén" - nyilatkozta a francia sportdiplomata, a Ferrari egykori csapatfőnöke.

Mint az autóversenyzés irányító és szabályozó testülete, elismerjük a Liberty Media ezeken a területeken szerzett szakértelmét, és várjuk, hogy szorosan működhessünk együtt a jövőben, annak érdekében, hogy tovább fejlesszük a Forma-1-et, és új, motorsport iránt lelkesedő generációkat neveljünk fel az egész világon” - tette hozzá Todt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: