DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 30. kedd
F1

„Verstappen a legnépszerűbb pilóta a világon”

Legalábbis a Red Bull tehetségkutató-programját felügyelő Helmut Marko szerint, aki úgy véli, hogy az F1-es mezőnyből hiányoznak az erős személyiségek.

Remek teljesítményt nyújt, borsot tör a nagy öregek orra alá, és nem átall visszaszólni, ha kritizálják - másfél F1-ben töltött év után már most Max Verstappen a mezőny egyik legjobban ismert figurája, akivel kapcsolatban éppúgy kezd kettészakadni a Forma-1 rajongótábora, mint anno Michael Schumacher esetében. Amikor arról kérdezték Helmut Markót, hogy az őt ért kritikák megalapozottak-e, vagy sem, így válaszolt: „Semmi sem megalapozott” - idézi a Forma-1 hivatalos oldala az osztrákot.



„Max egészen más kaliber. Egy jövőbeli világbajnok jellemvonásaival rendelkezik, és csak azt csinálja, ami szükséges. Persze néhányakat meglep, hogy ebbe az előzések és a védekezés is beletartozik. Ha valamit nagyon eltolt volna, akkor a versenybírák biztosan megbüntették volna érte. Kicsit olyan, amikor Michael Schumacher volt hasonló helyzetben. Emlékszem egy hockenheimi versenyre, ahol majdnem ökölre mentek Ayrton Sennával - akkor Senna volt a csúcspilóta, Schumacher pedig az új reménység…”

Markótól azt is megkérdezték, hogy az F1-es mezőny tagjai bárányok-e, míg Verstappen a farkas, az osztrák pedig ezt mondta: „Talán, de az biztos, hogy az utóbbi időben szűkölködünk erős személyiségekben. Mindennek tetejébe utolsó szezonos toppilóták panaszkodnak Maxra a biztonság, és más egyéb dolgok miatt. Tény, hogy nagyon fiatal még, de pontos elképzelése van arról, hogy mit akar - és nem szégyellős megpróbálni megszerezni azt, és sikeresnek lenni. A rajongók reakciója is a kezére játszik: azt kell mondjam, hogy ő a legnépszerűbb pilóta a mezőnyben - világszinten.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: