DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 17. péntek
F1

Az Olasz Nagydíj győztesei és vesztesei

Nico Rosberg nyert Monzában, de rajta kívül is van, aki győztesen jött ki az F1-es hétvégéből - nézzük, hogy ki örülhet és ki bánkódhat az Olasz Nagydíjat követően!

Bár túl sok esemény nem történt a monzai Olasz Nagydíjon, így is kiemelhetünk győzteseket és veszteseket - a futamot Nico Rosberg nyerte a rajtnál hibázó Lewis Hamilton előtt, de a képlet természetesen nem ilyen egyszerű.

A győztesek oldalán persze Rosberget kell először említenünk, aki a gyenge időmérő után remekül rajtolt és magabiztos, hibátlan vezetéssel sorozatban második futamát nyerte meg. A német pilóta összerakta magát a szünet előtti mélypont óta és két pontra csökkentette hátrányát - ez főleg a szombati félmásodperces hátránya után értékes.

f1-monza-2016



Szintén győztesnek érezheti magát Daniel Ricciardo. A Red Bull nagyon gyengén muzsikált a hétvégén, de erre számítottak a csapatnál és a hatodik-hetedik hellyel elégedettek voltak az időmérőn - ehhez képest az ausztrál ötödikként zárt vasárnap, méghozzá a szezon egyik legszebb előzését bemutatva. Minimalizálta veszteségeit a Ferrari-pilótákkal szemben, ismét legyőzte Max Verstappent és az említett manőver külön is kiemelhető.

Győztesnek tekinthető még a McLaren, habár nem a pályán mutatott teljesítménye miatt. A pilótakérdésből viszont tökéletesen jött ki a csapat, meg tudják adni a lehetőséget a szupertehetséges Stoffel Vandoorne-nak, de magukhoz kötötték Jenson Buttont is, aki ideális tartalék - az autó fejlesztésében nagyon hasznos lesz és ha Alonso visszavonul 2017 végén, még akár pilótaként is láthatjuk.

A győztesek között zárójelben megemlíthetjük a Ferrarit és a Williamst, főleg Valtteri Bottast, de a maranellóiaknál nem lehetnek maradéktalanul elégedett azzal, hogy Vettel dobogóra állhatott, míg a grove-i alakulat több pontban reménykedett - Bottas így is bőven megverte csapattársát, illetve a Force Indiákat.

A veszteseknél a Manorral kell kezdenünk, erre pedig nem igazán volt még példa. Pascal Wehrlein egyre inkább megmutatja oroszlánkörmeit, az újabb Q2-es szereplés után tartotta a helyét vasárnap is és a kiscsapat számára rendkívül fájó, hogy technikai hiba miatt úszott el a nagy lehetőség számára. Esteban Ocon ugyan célbaért, de egyedüliként rajtolt a kemény abroncsokon és ez nem bizonyult jó döntésnek, nem tudta tartani a lépést a mezőnnyel.

Danyiil Kvjat sem lehet boldog, a Toro Rosso egyre kevésbé versenyképes, ő most is bőven kikapott Sainztól, a futamon ütközött, leszorítóerőt veszített, majd túlmelegedett az akkumulátor - a pletykák erősödnek Pierre Gasly-val kapcsolatban, bár Helmut Marko határozottan cáfolta ezeket.

Vesztes még a Renault (Palmer ütközött, de Magnussennek sem volt köze a pontokhoz), valamint a Haas is - Grosjean a rajtbüntetés, Gutierrez a borzalmas start miatt veszítette el esélyét a hőn áhított pontszerzésre, pedig a tempójuk most megvolt hozzá.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: