DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 30. kedd
F1

Hulk csalódott, de Szingapúrban bízhatnak

A Force India nem lehet elégedett a monzai F1-es hétvégével, Perez szerint ennyi volt benne, Hülkenberg viszont csalódott - abban azonban egyetértenek, hogy Szingapúr egészen mást hozhat.

Monzában visszacsúszott a Williams mögé és a tabellán is elveszítette Spában megszerzett negyedik helyét a Force India - ez a pálya nem feküdt az autónak, annál inkább kedvezett viszont a nagy riválisnak. Sem Sergio Perez, sem Nico Hülkenberg nem volt elégedett az Olasz Nagydíjat követően.

hülkenberg-perez-monza



"Nem igazán élveztem, de legalább volt esélyem megóvni a gumijaimat" - mondta a mexikói a futam után. "Szerintem a maximális eredményt értük el, mert egyszerűen nem volt meg a tempónk ahhoz, hogy ennél előrébb kerüljünk. Nagyon fontos volt, hogy Massát magam mögött tudjam tartani és annyi pontot szerezzek meg, amennyi csak lehetséges. Azt mindig is tudtuk, hogy ez nehéz futam lesz és meg is mutatta, hogy keményen kell dolgoznunk."

Perez agresszív stratégiát próbált meg a versenyen, de ezzel sem tudott előrébb kerülni - abban viszont bízik, hogy Szingapúrban sokkal versenyképesebbek lehetnek majd. "Szerintem keményen tudunk majd harcolni a következő futamon, mert Monzával összehasonlítva az egy teljesen más típusú vonalvezetés. Idén eddig jól teljesítettünk a városi pályákon."

Nico Hülkenberg sem tudta kihasználni Max Verstappen, illetve Lewis Hamilton elrontott rajtjait, ő maga is hibázott az indulásnál. "Nem volt jó az első kör, a nyitó etap során nehéz volt előzni és beragadtam Alonso mögé az első bokszkiállásig. A verseny második felében aztán eléggé magányos voltam, összességében meglehetősen csalódott vagyok, mert azt hittem, versenyképesebbek leszünk itt. Meg kell tanulnunk a leckét, meg kell értenünk, hogy hol fejlődhetünk és erősebbé kell válnunk Szingapúrban" - értékelt a német.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: