DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 19. vasárnap
F1

Verstappen Ibrahimovichoz hasonlítja magát

Max Verstappen azt mondja, azért nem szándékozik riválisai kérésének ellenére sem megváltoztatni vezetési stílusát, mert az pont olyan lenne, mintha egy labdarúgó csatárt betennének a védelembe.

A Red Bull holland pilótája a nyilatkozatok kereszttüzébe került a Belga Nagydíjat követően, miután a spái futamon több koccanásba és vitás szituációba is belekeveredett a Ferrari párosával. Egyes vélemények szerint Verstappennek nagyobb tiszteletet kellene mutatnia, és nem lenne szabad folyamatosan rizikós manőverekbe bonyolódnia, mások azonban inkább a tinédzser védelmére kelnek, hangsúlyozva, hogy még éppen a szabályosság határain belül mozog.

Dppi_00116014_074

Verstappen talán a csütörtöki jótékonysági focimeccsen is Ibrahimovic módjára játszott


Versenyzőtársai azonban jobbára egyetértenek abban, hogy ha a mezőny fiatal sztárja nem vesz vissza az agresszivitásból, mind a támadás, mind a védekezés során, akkor hamarosan csúnyán meg fogja ütni a bokáját. Verstappen erre nem csak hogy legyint, de még egy hasonlatot is hozott, hogy nyomatékosítsa saját igazát.

„Képzeljük el, hogy [Zlatan] Ibrahimovicot beállítják hátvédnek” - utalt a Manchester United bosnyák-svéd csatárára. „Vajon tetszene neki a dolog csak amiatt, mert mások úgy gondolják, hogy jobb védekező, mint amilyen támadó? Nem hiszem, hogy hallgatna ezekre a véleményekre. Ha a támadást szereti a legjobban, akkor támadni akar. Én sem fogom csak amiatt megváltoztatni a vezetési stílusomat, mert más versenyzők ezt mondják.”

Közben a spái Verstappen-manőverek egyik kárvallottja, Kimi Raikkönen is egy érdekes véleményt fogalmazott meg. A holland utólag elismerte, hogy a rajtot követő koccanás miatt volt később fokozottan agresszív a finnel szemben, ám szerinte az ilyesfajta viselkedés nem a Formula-1-be való.

„Azt hiszem, nem ez a megfelelő sport ahhoz, hogy visszafizetgessünk egymásnak a korábbi történésekért, hiszen nagyon csúnya vége lehet az ilyeneknek. Itt nem szabad, hogy bután viselkedjünk és a bosszúra játsszunk” - mutatott rá a Ferrari pilótája.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: