DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

A Haas Ferrari-versenyzőket nevelne

Günther Steiner csapatfőnök úgy gondolja, a Haas F1-es istállója remek lehetőség a Ferrarinak arra, hogy a fiatal felfedezettjeiket felneveljék, és végül a maranellóiak autójába ülhessenek.

Az amerikai istálló jelenleg a Ferraritól kapja az erőforrását – illetve más alkatrészeket is – és úgy gondolja, ez az együttműködés a jövőben és más területeken is fennmaradhat. A csapatfőnök elmondta, könnyen lehet, hogy ők fogják foglalkoztatni a Ferrari leendő pilótáit – jelenleg például Esteban Gutierreznek lehet esélye arra, hogy valamikor az olaszokhoz kerüljön.

 Gut



„A Ferrari kisegített idén minket azzal, hogy talált nekünk egy versenyzőt” – nyilatkozta a csapatfőnök. „Tavaly pilótát kerestünk, nekik volt egy, szóval Estebant választottuk. Ha a Ferrarinak van egy jó fejlesztőversenyzője, lehet, hogy még korai  a csapathoz szerződtetni, hiszen a Ferrari az Ferrari.”

„Ők nem akarnak tesztelni egy versenyzőt, ők egy készet szeretnének, szóval ha megkérnek minket, hogy szerződtessünk valakit fejlesztés céljából egy vagy két évre, miért ne?” – nyilatkozta Steiner, majd hozzátette, kész tárgyalni a Ferrarival arról, hogy egy olyan koncepciót hozzanak létre, amely a Manor és a Mercedes között is működik.

A következő lehetséges versenyző, aki a Haas versenygépébe ülhet, Charles Leclerc lehet, aki három szabadedzésen már részt vett idén, illetve Malajziában és Abu Dhabiban is autóba ülhet majd. A 18 éves pilóta eddig meggyőző teljesítményt nyújtott, azonban meg kell nyernie a GP3-as bajnokságot ahhoz, hogy teljesítse az F1-es szuperlicenszhez szükséges feltételeket. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: