DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

„Verstappen olyan, mint Anakin Skywalker”

Max Verstappen, a Red Bull ifjú versenyzője az F1-es paddock valamennyi tagja szerint kivételes tehetség, azonban azzal is egyetértenek, hogy túl veszélyes, amit a pályán művel.

Verstappen a Belga Nagydíjon keveredett incidensbe Kimi Raikkönennel, a Ferrari versenyzőjével, amikor a finn pilóta a csapatrádión többször is hangot adott nemtetszésének a holland védekezési taktikájával kapcsolatban. A Ferrari világbajnoka szerint ha ő nem figyel oda, és nem fékez le hirtelen Verstappen manővere miatt, akkor nagy baleset lett volna az eset vége – úgy gondolja, ez előbb-utóbb be is fog következni, ha a 18 éves pilóta így folytatja.

 Verstappen



Mark Webber egyetért egykori versenytársával, és úgy gondolja, az alapján, amit ő látott, Verstappen valóban nem viselkedett fair módon: „Max egész idő alatt a tükröt nézte, arra várt, hogy Kimi megmozduljon, majd ráhúzott. Ez veszélyes, és arra emlékeztet, amit Michael Schumacher csinált Mika Hakkinen ellen Spában, 2000-ben” – mondta az ausztrál pilóta.

A Ferrari bennfentese, Leo Turrini egy remek hasonlattal jellemezte a fiatal versenyzőt: „Megkapta a versenyzői istenek ajándékát, de egy kicsit olyan, mint Anakin Skywalker – a kiválasztott, aki képtelen ellenállni az erő sötét oldalának.”

 

A Red Bull-pilóta menedzsere elismerte, hogy szükséges beszélni a történtekről, ám az ilyen manővereket egyelőre annak tudja be, hogy versenyzője még nagyon fiatal: „A rajt utáni balesetért nem hibáztatható. A többi akció Max részéről kemény volt, de fair. Meg fogom beszélni vele, hogy mi történt Kimivel a Kemmel egyenesben, de ő még fiatal – biztos vagyok benne, hogy tanulni fog ebből a szituációból” – nyilatkozta Raymond Vermulen. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: