DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Hamilton: A játszma elkezdődik Monzában

A Mercedes mindkét F1-es pilótája alig várja, hogy visszaülhessen az autóba az Olasz Nagydíjon, Hamilton szerint most kezdődik csak igazán a harc, Rosberg számára olyan lesz ez, mint egy kupadöntő.

A Belga Nagydíjból a maximumot hozta ki a Mercedes, hiszen Nico Rosberg rajt-cél győzelmet aratott, Lewis Hamilton pedig hátulról rajtolva is odaért a dobogóra - a két pilóta közötti különbség csökkent, innentől nyíltsisakos küzdelemre számíthatunk. 

Lue_1



"Következik Monza, amit nem lehet nem szeretni. A sebesség, a történelem, a hangulat..." - mondta Hamilton az Olasz Nagydíj előtt. "Minden szempontból ikonikus. Ezen a dobogón állni, onnan lenézni a szurkolók tengerére, ez az egyik legjobb élmény, amit sportoló átélhet. Tavaly tökéletes hétvégém volt itt, ha ezt meg tudnám ismételni, az fantasztikus lenne."

"A játszma elkezdődött számomra most, hogy már nem kell számolnom büntetésekkel. A friss motorok használatra készek, én pedig már alig várom, hogy visszaüljek az autóba" - tette hozzá a háromszoros világbajnok.

Nico Rosberg is hasonló véleményen van. "Az olasz szurkolók szenzációs hangulatot teremtenek függetlenül attól, hogy végül ki nyeri a futamot. A küzdelmet jelenleg nagyon élvezem, több autó is ott van a harcban, számomra most minden futam olyan, mint egy kupadöntő. Imádom ezt a versenyt és nagyon szeretném uralni, alig várom, hogy kezdődjön" - mondta a német pilóta.

"Nagy reményekkel megyünk Monzába azok után, hogy Spában minden baj ellenére tökéletes hétvégénk volt. A pilótáink között csak kilenc pont a különbség, sokáig kell várnunk, mire kiderül, ki kerekedik felül. Mindennek tetejében az ellenfeleink nagyon erősen jöttek vissza a nyári szünetről, csak a szerencse nem volt velük az utolsó futamon" - fejtegette a helyzetet Toto Wolff.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: