DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Buttont dühíti a Mercedes-Brawn GP párhuzam

A brit F1-es pilóta nem ért egyet azokkal, akik az ő 2009-es világbajnoki címét és a Brawn GP akkori fölényét a mostani Mercedeshez hasonlítják - szerinte most csak a szabályváltozás adhat esélyt.

A Mercedes jelenlegi dominanciáját sokan hasonlítják a Brawn GP 2009-es fölényéhez, amikor Jenson Button világbajnoki címet nyert - méghozzá szinte a semmiből, hiszen egy félig-meddig megszűnt istállót próbált akkor életben tartani Ross Brawn. A brit pilótát azonban dühíti az összehasonlítás, mert szerinte ennek semmi alapja sincs.

JB



"A Mercedes egy tökéletes anyagi háttérrel rendelkező istálló, mindent versenyt megnyernek, mi viszont nem tettünk így" - mondta Button az Autosportnak. "Nyertünk néhányat az év elején, de nem kvalifikáltuk magunkat mindig az élre, vagy az első sorba. Jól versenyeztünk és győztünk, de nem nagy különbséggel és a hatodik futamtól kezdve már nem a miénk volt a leggyorsabb autó."

"Ellenben a Mercedes három éve áll az élen, méghozzá hatalmas különbséggel, úgyhogy nem lehet összehasonlítani a kettőt. Fantasztikus munkát végeznek, mindenhol megvan a jó emberük, a hátterük és a pilótáik is. Szabályváltozás kell ahhoz, hogy kihívhassuk őket, másképp szerintem erre senki nem képes" - magyarázta a helyzetet a 2009-es világbajnok.

"Ha filmet forgatnának a Formula-1-ről... mindenki imádná a sztorit, ahol egy kiscsapat harcol az élmezőnyben, majd nyer. Ez egy különleges történet. Onnan indulva, hogy egyáltalán csapat sem létezett, megnyerni az első futamokat, majd sok nehéz versenyt átélve végül bajnoki címet szerezni: ez nagyon különleges" - emlékezett vissza pályafutása legjobb évére a McLaren jelenlegi pilótája.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: