DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Bombaformában érkezik Monzába a Force India

Spában remekelt az F1-es istálló és a monzai aszfaltcsík is fekszik az autónak - ráadásul Sergio Pereznek egyébként is ez az egyik kedvenc pályája, újra ott lehetnek az élmezőnyben?

Remekül tért vissza a nyári pihenőről a Force India, Spában a negyedik-ötödik helyen végzett Nico Hülkenberg és Sergio Perez, az istálló pedig megelőzte a Williamst a tabellán. Monaco óta 89 pontot gyűjtött a csapat, érthetően elégedettek a helyzettel és önbizalommal telve utazhatnak a monzai hétvégére.

"A dobogón is végezhettünk volna, ha néhány dolog másképp alakul, de egy hétvége alatt 22 pontot gyűjtöttünk, úgyhogy nem kell magyarázkodnunk" - nyilatkozta Vijay Mallya csapatfőnök. "Keményen kell dolgoznunk, mert mostantól minden futam kiemelten fontos lesz. Remek érzés a negyedik helyen állni, de ez nem garantálja, hogy a szezon végén is ott leszünk, a harc pedig egyre csak élesedik: a különbségek és a hibalehetőségek is csökkennek."

Sahara



"Tudjuk, hogy néhány pálya nagyon feküdni fog nekünk, ezeken szeretnénk jól teljesíteni. Az Olasz Nagydíj egyike a legjobbaknak, a szurkolók biztos, hogy fantasztikus hangulatot teremtenek majd, itt minden megvan, ami a Formula-1-et különlegessé teszi. Ide csúcssebesség kell, hiszen a motort a határon kell használni, de bízom benne, hogy át tudjuk menteni a spái formánkat és versenyképesek leszünk" - tette hozzá bizakodva Mallya.

"Sok különböző helyszín van a versenynaptárban és valamiért mindegyik különleges, de Monza legendás" - mondta az istálló pilótája, Nico Hülkenberg. "A sebesség nagy, a leszorítóerő kicsi, a környezet gyönyörű, érzed az egész helyszín történelmét. Sajnos túl elfoglaltak vagyunk, hogy mindent kiélvezzünk, de a szombat esti partik azért nem rosszak... jó ételek, jó szurkolók, jó időjárás, nagyon király hétvége."

"Kevés pálya kér ennyit egy motortól, mint Monza, hibázásra pedig nincs lehetőség: minden időbe kerül, a féktávokra különösen ügyelni kell. A beállítások középpontjában a végsebesség áll és az ilyen pályákon mi általában jól szoktunk szerepelni, úgyhogy remélem, hogy most is versenyképesek tudunk majd lenni" - tette hozzá Hülkenberg.

"Monza egyike a kedvenc helyszíneimnek, a szurkolók szenvedélye Mexikóra emlékeztet" - nyilatkozta Sergio Perez. "Jó emlékeim is vannak innen, pályafutásom legjobb hétvégéi közül többet is itt teljesítettem: az F3-ban a 14. helyről nyertem, de az F1-ben is álltam már itt dobogón. Ez egy különleges pálya, itt mindig versenyeznünk kellene."

"A két Lesmo-kanyar kulcsfontosságú, nagyon figyelni kell a kigyorsításra, mert egy megcsúszás tönkreteheti az abroncsokat. Szintén ilyen a Parabolica, bár egy kicsit veszített a nehézségéből az aszfaltos bukótér miatt, de így is nagyon precíznek kell lenned a kigyorsításnál."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: