DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

A Manor nem lesz Toto Rosso!

A Mercedes két juniorversenyzője egy Mercedes-motoros autót vezet az F1-ben – ez pont úgy hangzik, mint egy B-csapat, de a csillagosok nem tervezik felvásárolni a Manort sem egészében, sem részben.

Miután a Manor csapata (pontosabban elődje, a Marussia) éveken át a Ferrarival ápolt szoros kapcsolatot, az idei év nagy változásokat hozott az istálló életében, hiszen Mercedes-motorra váltottak, majd előbb az egyik, később mindkét ülésüket a csillagosok juniorjai foglalták el Pascal Wehrlein és Esteban Ocon személyében.

Ezek után nem csoda, hogy a sajtóban az a lehetőség is felmerült, hogy a Mercedes bekebelezi a Manort, s egyfajta B-csapatot csinál belőle – a német Bild Toto Wolff csapatfőnökére és a Red Bull fiókcsapatára, a Toro Rossóra utalva viccesen a Toto Rosso névvel hivatkozott erre a lehetőségre.

manor_spa16_cs



Wolff viszont gyorsan eloszlatta a feltételezést, amikor nekiszegezték a kérdést, hogy szeretnének-e egy a Toro Rossóhoz hasonló fiókcsapatot csinálni a Manorból: „Nem. Viszont azok után, ami Max Verstappennel történt, meggyőződésünk, hogy nem veszíthetünk el még egy tehetséges versenyzőt azért, mert nem tudunk neki ülést kínálni” – utalt a Red Bull-lal szemben tavaly nyáron elvesztett „csatára”.

Az osztrák sportvezető azt viszont egyáltalán nem zárja ki, hogy a Mercedes és a Manor közötti szálak még szorosabbra fűződjenek: „A hozzáállásunk a Manorhoz megváltozott, s bár nem támogatjuk őket, s nem akarunk részvényeket venni a csapatban, a partnerséget elmélyíthetjük. Ennél tovább viszont nem tervezünk menni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: