DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Perez a Williamshez szerződhet 2017-re?

Sem Valtteri Bottas, sem Felipe Massa helye nem garantált 2017-re a grove-i F1-es istállónál és bár folynak a tárgyalások, döntés egyelőre nincs. Képben van Perez és Button?

Egyelőre nem ismert a Williams 2017-es pilótapárosa, a terveikkel kapcsolatban pedig van több ellentmondás is. Először úgy fogalmaztak, hogy nem prioritás az, hogy sztárpilótát szerződtessenek, most már viszont erre is nyitottak lennének - ugyanakkor bár többször hangoztatták, hogy rendkívül elégedettek a jelenlegi felállással, úgy fest, hogy szinte biztosan változtatni fognak.

Willi_1



"Még nincs döntés, de remélem, hogy jó megoldást fogunk találni" - nyilatkozta Valtteri Bottas, aki szerint még lezáratlan ügye van az istállóval. "Folynak a tárgyalások, remélhetőleg még szeptemberben eldől minden vagy így, vagy úgy, de szerintem jó pozícióban vagyok. Várunk, aztán meglátjuk, hogy maradok-e itt vagy sem."

A finn helyzete valóban biztosabbnak tűnik, mint jelenlegi csapattársáé, Felipe Massa rendszeresen alulmarad házon belül, már 35 éves és vannak nála jobb jelöltek az ülésre - viszont őt is rendszeresen megdicsérik a Williams részéről. "Nem akarok a rajtrács végén helyet foglalni. A dolgok természetesen haladnak, remélem, hogy hamarosan lesznek híreink" - nyilatkozta a brazil pilóta, aki már korábban kijelentette, hogy kiscsapathoz nem fog szerződni, inkább visszavonul.

Összekapcsolhatjuk a Williams bizonytalanságát azzal a ténnyel, hogy Sergio Perez a nyári szünet folyamán sem döntött a jövőjével kapcsolatban - a mexikói pilóta szerint ő szeretne maradni a Force Indiánál, de a szponzorai még nem hoztak végleges döntést. Könnyen lehet, hogy rá vár a Williams és bár azt korábban szintén kijelentették, hogy Jenson Buttonra nem fognak, illetve azt is, hogy idén nem akarnak más csapatok döntéseitől függni, az is benne van a pakliban, hogy 2009 világbajnoka miatt megéri kicsit késlekedni...

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: