DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 17. péntek
F1

Alonso: Nem sokat beszélnék Hamiltonnal

A kétszeres F1-es világbajnok szerint ma már másképp zajlana, ha ismét Lewis Hamiltonnal kerülne egy csapatba - tisztelik egymást, de a világbajnoki címért folyó harc feszültséget eredményez.

A 2007-es Alonso-Hamilton csatára alighanem sokáig emlékezni fogunk, hiszen az akkori kétszeres címvédőt alaposan megszorongatta az újonc, kettejük belharca pedig éppen a Hungaroringen tetőzött - a balhés szezon végén egyikük sem lett világbajnok, Alonso pedig távozott az istállótól. A spanyol úgy véli, ma már teljesen más lenne, ha ismét Hamilton lenne a csapattársa.

HamAlo



"Lewis egy különleges eset volt 2007-ben. Volt a csapattársam Nelsinho, Felipe, aki akkor éppen a világbajnoki címért harcolt és Kimi is, aki máig a Ferrari utolsó világbajnoka. Sok csapattársam volt, mind eltértek egymástól, de mindegyikükkel fantasztikus volt a munka. Viszont 2007 különleges volt" - beszélt erről az időszakról Alonso a Motorsport-Magazinnak.

"Szerintem ma már másképp alakulna, mindketten érettebbek lettünk, a csapatok pedig jobban kezelik az ilyen helyzeteket. Kölcsönösen tiszteljük egymást, de ez a tisztelet most más, valószínűleg sokat nem beszélnénk egymással" - merengett a helyzeten a spanyol. "Ha egy csapaton belül ketten is a világbajnoki címért harcolnak, mindig lesz feszültség."

Alonso a jelenlegi Hamilton-Rosberg csatát hozta fel példának. "Nézzük meg őket, együtt gokartoztak és 2013-ig barátok voltak, együtt nyaraltak, ilyesmi. Ám mióta csapattársak és főleg, mióta az első helyért küzdenek, ez a kapcsolat megváltozott, voltak olyan időszakok, hogy nem is beszéltek egymással, a versenyzői parádékon sokszor elkülönülnek egymástól. Ez ezzel jár" - magyarázta.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: