DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

Elbízza magát a Sauber a tulajdonosváltás után?

Nem is olyan rég még a túlélésért küzdöttek minden szalmaszálat megragadva, miután azonban stabilizálódott a csapat sorsa, már olyan nyilatkozatot hallani tőlük, hogy nem is muszáj a Manort legyőzni.

Mióta a Magyar Nagydíjon bejelentették, hogy a Sauber új tulajdonos, egy svájci befektetőcsoport kezébe került, özönlenek a pozitív hírek a csapat irányából, újraindult megcsömörlött fejlesztési munkájuk, és nagyratörő hangvételű tervekről beszélnek a 2017-es szezonnal kapcsolatban. Az istálló annyira biztos jövőjében, hogy egyik versenyzője, Felipe Nasr szerint már a Manorral vívott csata sem olyan fontos, mint eddig. A brit kiscsapat egyetlen pontjával 10. a konstruktőri bajnokságban, a pont nélküli Sauber pedig utolsó. Az előkelőbb hely év végén, amikor szétosztják a Formula-1 bevételeit, vaskos eurómilliókat jelent.



„Nem gondolom, hogy ez egy annyira kritikus kérdés lenne” – idézi a motorsport.com Nasr válaszát a Manor legyőzésével kapcsolatban. „De nem adom fel, sem a csapat, a pontszerzés a célunk. Megtesszük a tőlünk telhetőt. De annak ellenére, hogy fejlesztési csomaggal érkezünk Spába, nagy erőkkel már a ’17-es autóra összpontosítunk. Ez érthető annak fényében, ahol állunk. De számos verseny van még előttünk, érzésem szerint megpróbálkozhatunk pontot szerezni, ha az autónk tökéletesen működik.”

Ráadásul arra, hogy a Sauber jó eredményt érjen el a szezon további részében, Nasr szerint a legnagyobb esély talán épp a következő két futamon lesz: „Jön Spa és Monza, ha pedig a csomagunk működik, olyan helyzetbe kerülünk, amelyből sokkal többet profitálhatunk, és az előnyt kihasználva bárhol pontot szerezhetünk. De elsősorban olyan helyszínen, ahol nincs szükség sok leszorítóerőre, talán Monzában.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: